Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza oficială de 1 mai. Unde anunță meteorologii vreme rea

Prognoza oficială de 1 mai. Unde anunță meteorologii vreme rea

Vremea a fost tot mai capricioasă în ultima vreme și oamenii se așteaptă ca lucrurile să stea la fel și de 1 mai. Cei care și-au făcut deja planuri sunt interesați de cum va fi vremea în ziua liberă de la stat, motiv pentru care meteorologii au emis deja prognoza oficială pentru minivacanță.

Prognoza oficială de 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru 1 mai. Astfel, cei care vor să știe cum va fi vremea în ziua lor liberă pentru că și-au făcut planuri pot afla acum dacă lucrurile decurg așa cum vor.

Veștile nu sunt deloc bune, conform specialiștilor. Cei care doresc să iasă la grătar sau să meargă pe litoral trebuie să fie foarte atenți, pentru că vremea este foarte înșelătoare. Pe întreg teritoriul României, valorile termice vor fi mai coborâte față de cele specifice acestei perioade și va ploua destul de mult.

Totuși, vestile bune sunt că va fi ceva mai cald începând de sâmbătă, cu o creștere a temperaturii până luni. Cel mai răcoare va fi în nordul țării și pe litoral, iar cele mai cald va fi în zona de sud și sud-vest.

”Să începem cu partea bună, respectiv cu faptul că sâmbătă, duminică și luni vremea se va încălzi treptat, probabil maximele cele mai scăzute vor fi sâmbătă, între 14 și 17 grade, după care vor fi în creștere, și luni așteptăm, după amiază, temperaturi la nivelul țării între 17 și 23 de grade. Cele mai coborâte valori vor fi în partea de nord a țării dar și în zona litoralului. Cele mai ridicate desigur că vor fi în sud și în sud-vest.“, a explicat Florinela Georgescu, meteorolog ANM, la TV.

Sunt așteptate și ploi serioase, mai ales în zonele de deal și de munte. Și pe litoral vor mai cădea precipitații, dar nu pe parcursul întregii zile, pentru că va mai ieși și soarele.

Destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de 1 Mai sunt litoral Mării Negre, majoritatea stațiunilor, dar și Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi Delta Dunării, pentru care tot mai mulți oameni optează în ultima vreme.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: