Redactia.ro
Home » Știri » Propunere de lege halucinantă: limba română să fie predată ca limbă străină în liceele maghiare din România

Propunere de lege halucinantă: limba română să fie predată ca limbă străină în liceele maghiare din România

Liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortányi István, a declarat marţi că predarea limbii române ca pe o limbă străină nu este ”o ofensă”, ci ”o condiţie vitală” pentru membrii comunităţii maghiare să înveţe cât mai eficient limba statului.

El a afirmat că modul de predare a limbii române în liceele maghiare este şi o cauză a rezultatelor mai slabe la bacalaureat obţinute de acestea. Csomortányi consideră că predarea limbii române ca pe o limbă străină etnicilor maghiari nu se doreşte, de fapt, la Bucureşti.

La rădăcina problemei stau două chestiuni. Prima şi cea mai dureroasă pentru întreaga Transilvanie este modul cum se predă limba română şi felul în care sunt verificate aceste cunoştinţe la bacalaureat. În momentul de faţă, un elev cu limba maternă maghiară învaţă limba română după metodologia care se predă pentru elevii cu limba maternă română. Aceeaşi metodologie la literatură, aceeaşi la gramatică„, a spus liderul PPMT, preluat de Agerpres.

El a reiterat reproşurile la adresa comunităţii cum că membrii acesteia nu ar dori să înveţe limba oficială. „Adevărul este invers. Din anumite motive, cei care răspund de învăţământ la Bucureşti nu vor ca maghiarii să cunoască bine limba română şi pentru acest lucru nu asigură posibilitatea să învăţăm această limbă ca pe o limbă străină„, a mai zis Csomortányi István.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: