Redactia.ro
Home » Homepage » Propunerea care pune pe jar părinții. Dublarea alocaţiilor, doar pentru copiii săraci

Propunerea care pune pe jar părinții. Dublarea alocaţiilor, doar pentru copiii săraci

dublarea alocațiilor

Blocul Naţional Sindical propune dublarea sau chiar triplarea alocaţiilor, dar doar pentru copiii săraci. Restul nu ar beneficia de nicio majorare anul acesta, potrivit sindicaliştilor.

„Astăzi, România are patru copii din 10 în sărăcie. Ultimele statistici arată că aproape 1,5 milioane sunt în risc de sărăcie. Asta afectează performanţa copiilor în şcoală. Apoi, odată ajunşi la maturitate, lucrează la 60% din potenţial. Mai există încă o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie. E o spirală fără de sfârşit care ne duce din ce în ce mai jos”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, vineri, la Antena 3.

BNS mai propune ca alocaţiile să fie primite pe carduri pentru ca părintele să cumpere doar anumite produse necesare pentru copii: haine, rechizite și altele. Blocul Național Sindical propune de asemenea ca alocațiile să fie acordate în funcție de veniturile familiei. S-au cerut date de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodăriilor și numărul de copii, pentru a vedea situațiile financiare ale familiilor.

„Venim, astfel, cu un sistem care să fie ţintit pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1575 lei, între 1575 şi 3000 net şi peste 3000 lei, dar până în 4500. Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net ar putea să beneficieze de alocaţie”, a mai declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Alocațiile, jucate la păcănele

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, marţi seară, că a ridicat problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii, cunoscută fiind realitatea conform căreia de multe ori de banii respectivi beneficiază părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor.

„Se mai joacă şi la păcănele”, spunea ministrul Muncii, afirmând că voucherele ar putea fi o soluţie, mai ales dacă nu ar putea fi folosite pentru cumpărarea de ţigări sau alcool sau dacă ar fi condiţionate de participarea la şcoală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: