Redactia.ro
Home » Știri » Protest de amploare în România! „Este un protest de disperare”. Care este motivul

Protest de amploare în România! „Este un protest de disperare”. Care este motivul

Proteste violente în Capitală.

Locuitorii din zona Băile Tușnad au protestat în semn de disperare. Seara de vineri spre sâmbătă a fost momentul în care localnicii au ieșit în stradă din cauza neglijenței autorităților care îi neglijează. Urșii vin din ce în ce mai des în zonele populate, punând localnicii și turiștii într-un pericol de amploare, iar autoritățile stau cu mâna în sân deși au fost făcute zeci de solicitări de rezolvare a acestei probleme.

Protest la Băile Tușnad

Localnicii și turiștii trăiesc cu teamă în zona Băilor Tușnad din cauza urșilor care au ajuns să vină zilnic în zona populată, acest lucru punând în pericol mii de oameni. Conform declarațiilor localnicilor, animalele sălbatice au ajuns să le intre în case, în pensiuni și să meargă nestigherite pe străzile orașului.

Peste 200 de localnici au protestat ieri seară. Aceștia s-au strâns pe pârtia de schi a stațiunii, locul unde în cursul zilei de vineri, mai mulţi turişti au filmat o ursoaică cu pui aflată în căutare de hrană. Aceștiau au arborat bannere uriașe cu mesaje către autorități. „Orice persoană are dreptul la libertate şi siguranţă”, „Susţinem iniţativa domnului ministru Tanczos Barna privind iniţiativa rapidă în cazul urşilor periculoşi” sau „Urşi în pădure, nu la mine în casă”, au fost o mică parte dintre mesajele de pe bannerele protestatarilor.

Până și primarul a ieșit public să facă declarații. Aceștia le este alături localnicilor, dar își strigă disperare deoarece autoritățile nu îl ajută cu nimic pentru a putea lua măsuri.

Este un protest paşnic, un protest de disperare, pentru că în ultimele trei luni deja am ajuns că nu mai putem să ieşim din case sau să ne trimitem copiii la grădiniţă sau să mergem normal la serviciu. Din păcate, hârtiile ajung la Bucureşti, nu ne aude nimeni şi facem un marş să se vadă că suntem terorizaţi, trăim închişi între urşi şi toată lumea e disperată, e terorizată. Deja imediat nu mai avem nici turişti, pentru că majoritatea anulează rezervările, nu mai vin în oraş. Cei care voiau să vină, să meargă prin pădure, să alerge, să facă sport, ei nu mai vin pentru că nu au unde să alerge sau să plimbe în siguranţă.„, a declarat primarul oraşului Băile Tuşnad, Butyka Zsolt.

Ce declară localnici. Strigă pentru ajutor

Localnicii își strigă disperarea și au dat numeroase declarații presei sperând că mediatizând toată această problemă vor primi o mână de ajutor din partea autorităților.

Avem probleme multe cu urşii, în fiecare noapte vin, intră, nu putem să dormim. Mi-a omorât 16 păsări, de atunci aşteptăm să ne dea despăgubire, ne-au promis, dar nu ne-au dat nimic. Numărul urşilor e foarte mare, primim mesaje Ro-Alert, ne trezesc în fiecare noapte şi trebuie să ies, câinii latră, nu putem dormi.„, a declarat un protestatar, Szocs Jozsef.

Acest ursuleţ de pluş este o femelă şi ştim că deja că femelele, mai nou, fată patru ursuleţi. Şi din acei patru ursuleţi, peste un an se fac patru urşi mari, cu care trebuie să ne luptăm noi. De 20 ani ne luptăm cu urşii. Vin, ne intră în casă, sperie şi musafirii, nu mai vine nimeni în Băile Tuşnad. Eu fac şi taximetrie şi lumea e nemulţumită la maxim, noaptea mă sună oamenii să îi duc pe o distanţă de 300 de metri. Nu există noapte în Băile Tuşnad, de vreo trei luni de zile, să nu intre în vreun imobil. (…) Se spune că noi am intrat în habitatul lor. De ce nu vin lupii, de ce nu vin alte animale jos, numai urşii? Aici e problema noastră esenţială, nu poţi să mergi cu maşina noaptea, sare la maşină, e un pericol extraordinar. Cine nu trăieşte aici, nu ştie.„, a mai continuat alt localnic.

Vine ursul în fiecare seară. Nu prea mai ieşim din casă, dacă a venit seara, nu ieşim, dar el merge şi ziua. În pădure la cules de ciuperci nu mai avem curaj să mergem, că putem să ne întâlnim cu el peste tot.„, a fost altă declarație dată presei, conform capital.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: