Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pulpă de miel la cupotor. Delicatesă de nelipsit pe masa de Paște! Rețetă ușoară și rapidă

Pulpă de miel la cupotor. Delicatesă de nelipsit pe masa de Paște! Rețetă ușoară și rapidă

GALERIE FOTO (2)

Pulpa de miel la cuptor este o adevărată delicatesă pentru a sărbători împreună cu familia sărbătorile pascale. Nu trebuie să lipsească de pe masă, iar rețeta este foarte ușoară cu un timp de pregătire de doar 20 de minute. Cuptorul va face toată treaba ! Este ideal de servit cu legumele voastre preferate și un pahar de vin.

Rețeta pe care o prounem are un timp de pregătire de 20 min și de coacere de aproximativ 1 oră și 40 de minute, în funcție de cuptorul dumneavostră. Din această rețetă vă ies cam 4-6 porții.

Ingrediente

  • 2kg-2,5 kg picior de miel
  • Buchet mic de rozmarin, tăiat în crenguțe scurte de 2 cm
  • 4-5 catei de usturoi, tăiat felii
  • 4-6 fileuri de anșoa, tocate (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe mari, felii groase

Metoda de preparare

Pasul 1

Se încălzește cuptorul la 220C/200C ventilator/gaz 7. Se îndepărtează toate ambalajele de pe miel și se notează greutatea pentru a calcula timpul de coacere. Faceți incizii în miel folosind un cuțit mic și ascuțit, în unghi, la aproximativ 5 cm în carne. Făcând găurile în unghi, carnea va fi mai mult aromată, iar aromele vor fi mai puțin tentate să fie împinse afară la prăjire.

Pasul 2

Introduceți o crenguță scurtă de rozmarin, o felie de usturoi și o bucată mică de anșoa (dacă folosiți) în fiecare dintre găuri, apăsând bine cu degetul. Asezonați carnea peste tot cu sare și piper, apoi ungeți mielul cu ulei de măsline pe toată suprafața. Se transferă într-o tavă de prăjit, așezată pe feliile de ceapă. Se prăjește timp de 20 de minute.

Pasul 3

Mențineți cuptorul la 190C/170C ventilator/gaz 5 și gătiți încă 15-20 de minute pentru fiecare 500 g (1 oră – 1 oră și 20 de minute pentru o pulpă de 2 kg), în funcție de cât de roz vă place mielul. De asemenea, puteți verifica temperatura internă a mielului dacă preferați o carne mai roz, aceasta va fi de 55C pentru o carne medie (roz) și de 70C pentru o carne bine făcută.

Pasul 4

Acoperiți cu folie de aluminiu și odihniți timp de 15 minute înainte de a sculpta. Păstrați zeama din tavă și feliile de ceapă pentru a face sos.

Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: