Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Puteți rezolva diverse probleme de sănătate cu un masaj, noi vă vom sfătui cum să o faceți

Puteți rezolva diverse probleme de sănătate cu un masaj, noi vă vom sfătui cum să o faceți

GALERIE FOTO (6)

Te confrunți cu stresul sau durerile musculare? Simți că corpul tău este un ghem uriaș de mușchi încordați? Terapia prin masaj ar putea fi soluția problemelor tale de sănătate. Masajul este acceptat la scară largă atât ca metodă de relaxare și de ameliorarea stresului și oboselii, cât și pentru atenuarea durerii, tratarea artritei, a hipertensiunii arteriale, a diabetului și a depresiei, printre altele. Orice tip de masaj va avea numeroase beneficii pentru cel care îl primește, fiind o modalitate ușoară de a te relaxa și de a trata diverse probleme medicale.

 

Ce probleme de sănătate se pot rezolva cu ajutorul masajului?

Există mai multe tehnici de masaj cu multiple beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Masajul cu ventuze de silicon elimină durerile musculare și articulare, îmbunătățește circulația sanguină și starea pielii afectată de celulită, spre exemplu. Masajul aromaterapeutic este o metoda foarte des utilizată pentru relaxarea organismului, dar și pentru revitalizarea sau chiar vindecarea acestuia. Iar printre beneficiile masajului profund al țesuturilor se numără ameliorarea durerilor cronice, îmbunătățirea mobilității corporale și reducerea simptomelor asociate cu bolile articulare.

Masajul profund al țesuturilor, însă, nu este un simplu masaj de relaxare, ci o tehnică care utilizează mișcări mai adânci și mai multă presiune aplicată, prin care se pot trata diverse afecțiuni medicale. Acest tip de masaj utilizează o presiune fermă și mișcări lente pentru a masa straturile profunde ale mușchilor și țesutul conjunctiv care înconjoară mușchii.

Reducerea durerii cronice

Tensiunea musculară, care apare de obicei în cazul durerii cronice, poate fi redusă prin masajul profund al țesuturilor, deoarece acesta poate slăbi aglomerările dureroase de țesut. Cercetările au arătat că masajul profund al țesuturilor este mai eficient în ameliorarea durerii cronice decât medicamentele sau alte tratamente medicale și este, de obicei, mai eficient și din punct de vedere al costurilor.

Scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac

Masajul profund al țesuturilor reduce stresul și tensiunea, doi factori ce determină creșterea tensiunii arteriale. Masajul are un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale sistolice, diastolice și arteriale. De asemenea, masajul poate crește producția de serotonină, care induce starea de bine și de fericire.

Ameliorarea simptomelor artritei

Terapia prin masaj al țesuturilor profunde poate fi utilizată pentru a trata multe simptome diferite ale artritei, cum ar fi durerea, rigiditatea, mișcările limitate ale articulațiilor sau tulburările de somn. Presiunea moderată poate reduce durerea cauzată de artrită și poate ușura tensiunea, facilitând mobilitatea persoanelor care suferă de artrită.

Reabilitarea mușchilor lezați

Un masaj profund al țesuturilor poate ajuta la întinderea mușchilor încordați sau răsuciți și, de asemenea, poate facilita eliminarea toxinelor din aceștia. Terapia prin masaj profund al țesuturilor este utilizată frecvent pentru a trata leziunile legate de activitățile sportive. Mulți sportivi integrează masajul profund al țesuturilor în protocoalele lor de recuperare, deoarece acestea pot preveni apariția durerilor musculare, a oboselii musculare și a potențialelor leziuni.

 

Cum se desfășoară o sesiune de masaj?

Înainte de prima sesiune de masaj al țesuturilor profunde, terapeutul îți va pune întrebări preliminare pentru a-ți determina starea generală de sănătate și a stabili obiectivele masajului. Acesta va ține cont de istoricul tău medical, stilul tău de viață, nivelul de stres și medicamentația pe care o urmezi și orice zonă dureroasă de pe corp, care ar putea afecta rezultatul terapiei prin masaj.

Înainte de a începe masajul, ți se va solicita să îndepărtezi obiectele vestimentare până la nivelul la care te simți confortabil. Apoi, te vei întinde pe masa de masaj, acoperindu-ți corpul cu un prosop, cu excepția părților care trebuie masate.

Când începe masajul, terapeutul va începe, de regulă, cu o presiune mai ușoară pentru încălzirea mușchilor, crescând apoi progresiv presiunea. Tehnicile obișnuite utilizate în acest tip de masaj includ strippingul, care presupune o mișcare fermă prin coborâre de-a lungul fibrelor musculare și frecare, aplicând presiune transversal pe fibrele musculare, pentru a sparge nodurile dureroase și a alinia fibrele tisulare.

Terapeuții folosesc adesea ulei de masaj sau loțiune în tratamentele aplicate. Uleiurile de masaj pot îmbunătăți experiența de masaj prin aroma plăcută și capacitatea lor de a aluneca pe piele. Dacă, însă, ești alergic la uleiurile sau loțiunile utilizate de terapeutul tău, este bine să-l informezi înainte despre acest aspect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini