Redactia.ro
Home » Știri » Putin și Macron, la un pas să nu-și mai răspundă la telefon. Anunțul făcut de Kremlin: „Este o decizie care închide discuțiile”

Putin și Macron, la un pas să nu-și mai răspundă la telefon. Anunțul făcut de Kremlin: „Este o decizie care închide discuțiile”

Discuţiile telefonice dintre Putin şi Macron sunt la un pas să se încheie fără nicio cale de împăcare. Rusia a amenințat Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice. Anunțul a fost făcut de Kremlin.

Franţa şi Rusia sunt la un pas să-și întrerupă orice relaţie diplomatică. Totul s-ar întâmpla în urma deciziei luată de Franţa de a expulza zeci de diplomaţi ruşi.

Putin și Macron, la un pas să nu-și mai răspundă la telefon. Anunțul făcut de Kremlin: „Este o decizie care închide discuțiile”

Administraţia lui Vladimir Putin a avertizat, miercuri seară, că decizia Franţei de a expulza zeci de diplomaţi ruşi poate să ducă la întreruperea relaţiilor diplomatice.

Însă a salutat eforturile pentru pace ale preşedintelui Emmanuel Macron, criticând atitudinea Statelor Unite.

„Există riscul potenţial de întrerupere a relaţiilor diplomatice. Expulzarea diplomaţilor este o decizie care închide posibilităţile discuţiilor diplomatice”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, potrivit postului Tv LCI şi cotidianului Le Monde.

Cu toate acestea, Peskov a apreciat eforturile pentru pace ale preşedintelui Macron şi a criticat modul în care a reacţionat preşedintele SUA în cazul conflictului Rusia-Ucraina.

„Eforturile preşedintelui Macron sunt foarte apreciate, apreciem dialogul permanent cu preşedintele Vladimir Putin. Există puţine ţări care îşi pot permite să facă acelaşi lucru. Preşedintele american, Joseph Biden, este puţin diferit, el a ales calea atacurilor personale, ceea ce limitează posibilităţile de dialog”, a mai precizat Dmitri Peskov.

Luni seară, Administraţia lui Emmanuel Macron a anunţat decizia de expulzare a „numeroşi” diplomaţi ruşi, într-o acţiune coordonată cu Germania şi cu alte naţiuni occidentale, pe fondul invaziei militare ruse în Ucraina.

Oficiali de la Paris au declarat că Franţa expulează 35 de diplomaţi ruşi.

România a expulzat 10 diplomați ruși

Şi România se alătură statelor europene şi expulzează 10 diplomaţi ruşi. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: