Redactia.ro
Home » Știri » Radu Mazăre. Când soseşte fostul edil al Constanţei în România

Radu Mazăre. Când soseşte fostul edil al Constanţei în România

Radu Mazăre. Când soseşte fostul edil al Constanţei în România

Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, urmează fie adus, luni, în România.

Asta după ce autorităţile din Madagascar au admis solicitarea de extrădare din partea ţării noastre.

Radu Mazăre. Când soseşte fostul edil al Constanţei în România

Potrivit Mediafax, După ce, pe 14 mai, autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare înaintată de Ministerul Justiţiei din România în ceea ce-l priveşte pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Poliţia Română a început procedurile pentru aducerea acestuia în ţară şi a trimis o escortă, formată din poliţişti români.

Fostul primar al Constanţei va sosi pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, luni seară, la ora 20.10.

Fiind posibil ca aeronava cu care vine Radu Mazăre să aibă escală la Paris.

Potrivit procedurilor, după ce este adus în ţară, fostul primar trebuie încarcerat şi apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.

Fostul primar al Constanței, condamnat la 9 ani de închisoare

Fratele fostului primar al Contanței, Mihai Mazăre, a declarat că decizia extradării nu a fost luată legal pentru că nu a fost dată de un judecător din Madagascar.

„Eu zic să nu ne grăbim. Staţi să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport.  În Madagascar, există o legislaţie internă adaptată la legislaţia internaţională care spune că extrădările care se fac.  se fac în urma deciziei unui judecător, unei decizii definitive.

Extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple.
Dacă el nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz în extrădarea lui Radu Mazăre”, a declarat Mihai Mazăre pentru Antena 3.

Radu Mazăre este plecat în Madagascar de mai bine de un an.  Iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaţilor săi, pentru a obţine azil.

Fostul primar al Constanţei a fost dat în urmărire internaţională.  Asta după ce, pe 8 februarie 2019, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare.  În dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Imediat, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia. Iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar.

Ulterior, el a fost arestat pentru 6 zile.

Pe 13 mai, ministrul interimar al Justitiție a declarat că dosarul pentru extrădarea fostului primar al Contanței, a fost predat autorităților.

Citește și:Radu Mazăre arestat în Madagascar. Iubita lui a declarat motivul vizitei sale făcute pe insulă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: