Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, anunț care afectează milioane de români. Ce drept ne este limitat

Raed Arafat, anunț care afectează milioane de români. Ce drept ne este limitat

GALERIE FOTO (3) anunt raed arafat drept limitat

Pandemia de coronavirus afectează întreaga lume, iar ceea ce cunoașteam înainte drept normalitate nu se mai aplică în ziua de azi. Chiar și după ce virusul va fi combătut oficial, efectele acestuia nu vor înceta să fie vizibile în orice aspect al vieții, iar printre acestea se numără și dreptul de a călători.

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este foarte sceptic la modalitatea în care se va desfășura obișnuita vacanță de vară a româniilor, în condițiile actuale. Și în străinătate, dar și în țară situația în ceea ce privește călătoriile este una delicată.

Noi cazuri de coronavirus la toamnă

Totodată, Raed Arafat a subliniat că este foarte posibil să apară noi cazuri de coronavirus și în toamnă, așa că trebuie să fim precauți. El a mai spus și că probabil mulți oameni vor fi reticenți să părăsească țara, chiar și după ridicarea restricțiilor privind deplasarea.

“Este posibil să existe o relaxare a călătoriilor în scop turistic, dar tot limitat va fi dreptul de a ieși din țară. Eu cred că în primul rând oamenii nu vor călători. Va exista o temere în privința acestui virus. Nimic nu este clar deocamdată.

Noi am zis că este posibil să avem o revenire a virusului în toamnă, încă nu știm cum se va comporta, deci oricând poate exista o urcare a numărului de cazuri și atunci trebuie să fim pregătiți să luăm măsurile care se impun, adică noi restricții”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Ce înseamnă relaxarea măsurilor împotriva COVID-19

Șeful DSU a precizat și ce înseamnă, mai exact, relaxarea măsurilor luate de autorități pentru combatarea coronavirusului. El a explicat că și în starea de relaxare este nevoie de măsuri de protecție, iar măștile nu vor dispărea din viețile noastre prea curând, chiar și după relaxarea măsurilor.

„Relaxarea nu înseamnă că ne întoarcem perfect la ce era înainte. Relaxarea este cu măsuri, cu măsuri compensatorii, cu măsuri care poate vor fi deranjante, că trebuie să porţi mască sau ceva peste nas şi gură oriunde te duci, într-un autobuz, într-un loc public.

Vor fi nişte restricţii încă pe anumite activităţi, chiar dacă se relaxează în mare măsurile care au fost luate. Acest lucru trebuie aşteptat. Totul depinde de cum evoluează în următoarele 2-3 săptămâni situaţia. Dacă evoluează spre bine şi facem cu cap ieşirea din măsurile astea, înseamnă că suntem chiar de felicitat la nivel naţional. Dacă ne grăbim sau dacă luam măsuri grăbite, sub presiune, şi ieşim prea devreme sau ieşim incorect, riscul este să se întoarcă împotriva noastră”, spunea Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: