Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, anunţul așteptat de toți românii. Ce restricţii se ridică

Raed Arafat, anunţul așteptat de toți românii. Ce restricţii se ridică

Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți românii despre ridicarea restricţiilor. Șeful DSU a explicat care sunt măsurile ce se vor lua în România, în următoarea perioadă.

Raed Arafat a făcut câteva precizări cu privire la noile măsuri adoptate în România. Declarațiile vin în contextul prelungirii stării de alertă de către CNSU.

Șeful DSU a anunţat că nu mai este nevoie de certificat verde pentru românii care merg la supermarket sau mall, dacă sunt create culoare de intrare, deplasare şi ieșise pentru clienți.

Raed Arafat, anunţul așteptat de toți românii. Ce restricţii se ridică

Potrivit oficialului, se va face un calcul la spaţiul de vânzare si fiecare operator va lua în considerare minim 4 mp pentru fiecare persoană.

„Cu asigurarea unei suprafețe de 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană şi este limitat numărul de coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.

În mall-uri, centre comerciale unde existau magazine alimentare ele erau restricționate numai la persoanele vaccinate.

S-a ajuns la soluția că dacă există un culoar dedicat de intrare, deplasare şi ieșire se poate merge în condițiile în care se merge şi la celelalte magazine alimentare dar va trebui stabilit clar 4mp pe persoană luând numai în considerare numai spaţiul de vânzare.

Dacă avem 50 de persoane limită atunci avem 50 de persoane. Acestea sunt modificările aduse la hotărârile de guvern în rest toate masurile care au fost pănă acum au fost prelungite timp de o lună începând cu 7 februarie”, a mai explicat Raed Arafat.

Noile măsuri CNSU

Printre cele mai importante măsuri anunțate de CNSU sunt:

  • menținerea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu 7 Februarie.
  • menținerea portului măștii, în toate spațiile închise și deschise. Sunt acceptate în continuare doar măștile chirurgicale și cele de tip FFP2
  • accesul nevaccinaților în centrele comerciale (mall-uri) fără certificat COVID-19
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: