Redactia.ro
Home » Homepage » Raed Arafat dă explicații după accidentul provocat de polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa. Când au ajuns, de fapt, salvatorii SMURD

Raed Arafat dă explicații după accidentul provocat de polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa. Când au ajuns, de fapt, salvatorii SMURD

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat intervenția echipajelor SMURD şi ale ambulanței trimise la accidentul de pe Bulevardul Laminorului din București, provocat de un polițist care a spulberat două fetițe.

Întrebat în cât timp au ajuns ambulanțele la locul faptei şi câte apeluri la 112 au fost date pe 13 ianuarie, după ce un polițist a lovit-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa, Raed Arafat a explicat filmul tragediei.

Raed Arafat, explicații după accidentul provocat de polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa

„Înregistrarea cuprinde mai multe apeluri telefonice. Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles.

Dar, în dispecerat lângă ei există şi ambulanța, există şi un poliţist şi jandarmi, adică dispeceratul are mai multe agenţii în detaliu. Când s-a luat primul apel şi s-a vorbit cu pompierul înainte să vorbească cu poliţia şi cu restul, ambulanțele au fost trimise.”, a explicat șeful DSU.

Arafat, despre intervenția la accidentul în care a pierit Raisa: „Polițistul a făcut două apeluri la 112”

“Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier. La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor, de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă.”, explică Arafat.

Primul echipaj ajuns la Raisa: “Era în stare foarte gravă”

Potrivit șefului Departamentului de Situații de Urgență, primul echipaj a ajuns la Raisa în doar câteva minute de la primul apel inițiat de polițistul care a provocat tragedia de pe Bulevardul Laminorului din Capitală.

“Primul echipaj a sosit la 13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata (n.r. Raisa) era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.
A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei.”, a detaliat Arafat.

„La faţa locului au ajuns trei echipaje cu el mai înalt nivel de competență.”, a mai explicat șeful DSU.

Ce a făcut polițistul după al doilea apel la 112. În ce stare este Marina, a doua victimă

„Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.
Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată.

Cel de-al doilea apel la 112 al polițistului a fost tot la dispeceratul de pompieri unde i s-a recomandat să pună fata pe stânga. Primul echipaj este pentru eliberarea căilor respiratorii pentru a nu se îneca şi când au ajuns au confirmat că fata era pe partea stânga.”, sunt lămuririle aduse de Arafat.

“Îmi pare rău de tragedie! Reacția sistemului a fost la cel mai înalt nivel de competența la faţa locului, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic”, este concluzia șefului DSU.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: