Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, declarații despre posibilitatea să piardă conducerea DSU și să se implice în politică

Raed Arafat, declarații despre posibilitatea să piardă conducerea DSU și să se implice în politică

Invitat al medicului Lucian Duță în podcastul EVZ Play, Raed Arafat a adresat mai multe subiecte de interes public. Printre acestea s-au numărat implicarea sa în politică sau posibilitatea să-și piardă poziția pe care o ocupă în acest moment.

Raed Arafat, declarații despre posibilitatea să piardă conducerea DSU și să se implice în politică

Conform declarațiilor șefului DSU există presiuni să fie dat jos, iar el este conștient de acest lucru.

„Se fac presiuni să fiu dat jos. Nu sunt o persoană comodă. Când ți se spune să părăsești o echipă, ți se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate să îl facă orice guvern pentru că este doar o poziție. Pot fi demis oricând. Nu mă poate demite decât premierul”, a spus Raed Arafat.

În ciuda popularității de care se bucura în urmă cu aproape 10 ani, Raed Arafat are îndoieli în ceea ce privește simpatia românilor față de el în acest moment. Izbucnirea pandemiei, impunerea măsurilor de protecție și restricțiilor i-au determinat pe oameni să găsească vinovați în rândul persoanelor publice și al clasei politice. Șeful DSU s-a numărat printre aceștia, chiar dacă realizările sale profesionale de până acum sunt demne de apreciere.

Chiar dacă își va pierde poziția pe care o ocupă în acest moment, Raed Arafat nu intenționează să intre în politică. Este însă conștient ca sentimentele negative ale românilor pentru el s-au născut din neînțelegerea informațiilor din presă, care au fost prezentate în așa fel încât deciziile controversate din perioada pandemiei să pară responsabilitatea sa.

În realitate însă, șeful DSU nu a avut niciodată drept de decizie în acest sens. Declarațiile sale au reprezentat mereu îndemnări și păreri, în timp ce hotărârile au fost luate de Guvern și clasa politică.

Raed Arafat a acționat în instanță împotriva publicațiilor care au manipulat informațiile despre pandemie

Situația în care a fost pus în ultimii doi ani l-a determinat însă pe Raed Arafat să-și pună la îndoială propria siguranță. Deoarece media l-a portretizat negativ, s-a așteptat în orice moment ca oamenii să-l agreseze și să se răzbune pe el pentru felul în care autoritățile au tratat situația epidemiologică din România.

Deoarece imagina sa a fost puternic afectată în ultimii ani, șeful DSU este determinat să-și facă dreptate în instanță. A câștigat deja un proces cu una dintre publicațiile care l-au făcut responsabil pentru hotărârile dificile și controversate din perioada pandemiei, iar perioada ce va urma va fi marcată și de alte.

„A fost o campanie extrem de gândită ca decizia să pară a unui singur om. La unele posturi media, de dimineață până seara ”Ce a făcut Arafat”, ”Ce a decis Arafat”. Nu spun că a fost o intenție de a mă expune. Așa a fost tratată problema, în special mediatic. Nici măcar ministrul Sănătății, nici măcar eu și nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri.

Percepția publică este dată de ”manipularea”, îmi pare rău să zic, a media. Cu unul dintre ei am câștigat deja un proces. Am ajuns la faza în care chiar era ceva absurd. Era o îndemnare la ură. Chiar mă gândeam dacă vine cineva să mă agreseze”, a mai spus demnitarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: