Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. „Mergem mai mult pe soluții țintite local”

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. „Mergem mai mult pe soluții țintite local”

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România.

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. Șeful DSU a declarat a vorbit, duminică seara, despre varianta Delta, dar și despre posibilitate de a exista un nou lockdown în România. Această ipoteză a fost luată în calcul în cazul în care numărul de infectați cu noul coronavirus va crește.

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. „Mergem mai mult pe soluții țintite local”

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, duminică seara, dacă va mai exista un nou lockdown în țară. Acesta a oferit detalii importante în cazul în care va crește numărul de persoane infectate cu COVID-19. Arafat a spus că așteaptă să vadă cum va crește numărul cazurilor de coronavirus și apoi incidența, pentru a lua deciziile necesare. ”Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Referitor la un nou lockdown în România, Raed Arafat a exclus această posibilitate. Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU. Până duminică, au fost înregistrate 517 cazuri noi de COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai fost anterior testate pozitiv.

Raed Arafat, trage un semnal de alarmă cu privire la varianta Delta

Arafat a mai vorbit și despre noua variantă a coronavirusului, despre care a declarat că este mai periculoasă pentru tineri și copii. Conform acestuia, varianta Delta se transmite mai ușor, după un contact de 2-3 minute. ”Va fi o diferență între valurile trecute și acest val. Acum mulți și-au asumat riscul. Înainte nu aveam armă. Acum am avut o armă și am avut luni de zile în care ne puteam apăra mult mai bine. Faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar este și un risc asumat”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mărturisit că au existat discuții pentru a se pregăti, în România, locuri de terapie intensivă pentru copii, în cazul în care aceștia se vor infecta cu noua varianta. ”La acest moment încă nu (mă îngrijorează – n.r.) dar este posibil să ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte țări. În SUA s-a ajuns și copii de 7 și de 6 și de 5 ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina și care trebuie protejați altfel, prin faptul ca restul familiei să respecte niște reguli, să fie vaccinați.Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Știm că am avut, din păcate, acum o perioadă, două decese la 30 de ani fără comorbidități, astăzi vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani fără comorbidități, care este într-o terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în Terapie Intensivă”, a mai spus Arafat.

Etichete: