Redactia.ro

Raed Arafat, la un pas de a fi demis. Orban i-a pus gând rău

orban

Premierul desemnat Ludovic Orban vrea să evalueze activitatea Departamentului pentru Situații de Urgență. Acest lucru se va întâmpla imediat ce noul Cabinet va fi investit.

Orban a anunţat evaluare activităţii lui Raed Arafat la ISU după apariţia ultimelor înregistrări video apărute săptămâna trecută. „Trebuie ministrul de Interne, după ce va intra în funcție, să facă o evaluare extrem de serioasă a activității ISU, a activității lui Raed Arafat și aștept propunerea din partea ministrului de Interne”, a declarat premierul desemnat, potrivit Digi 24.

Declarația vine în urma unei înregistrări video publicate recent de jurnaliștii Libertatea, care arată modul haotic în care au acționat echipajele ISU la tragedia din Colectiv  și despre care Raed Arafat a spus că nu știa. Nici procurorii nu au știut de existența filmării, pe care ulterior au solicitat-o de la ISU.

Raed Arafat, despre imaginile ascunse din noaptea incendiului de la Colectiv

Raed Arafat a anunțat că nu va demisiona din funcție decât dacă asta îi va solicita ministrul de Interne sau premierul.

„Credeți-mă că nu voi sta un minut mai mult decât mi se zice acest lucru. Eu nu-mi înaintez demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că „Da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afară”. Cine vine poate să decidă, să-mi spună să plec și plec”, explică Arafat.

Cine e Raed Arafat, omul căruia România îi cere demisia acum

Raed Arafat e șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Arafat are rang de secretat de stat. Acesta s-a născut în Damasc, Siria, dar a venit în România în anii ’80 și a absolvit aici Facultatea de Medicină. A reușit să pună pe picioare SMURD, un sistem care, în multe ocazii, și-a demonstrat performanțele și utilitatea.

Arafat a fost nelipsit din Guvernele ce au urmat, indiferent de culoarea lor politică, de la conflictul cu Traian Băsescu, din 2012.

De numele lui Raed Arafat se leagă mai multe tragedii petrecute în România ultimilor ani. Accidentul aviatic din munții Apuseni, cazul Colectiv și cazul Caracal.

 

 

Loading...