Redactia.ro
Home » Știri » Răspunsul surprinzător dat de Dumitru Buzatu când DNA-ul l-a oprit cu maşina şi l-a întrebat: „Ce sumă aveţi în geantă?” (VIDEO)

Răspunsul surprinzător dat de Dumitru Buzatu când DNA-ul l-a oprit cu maşina şi l-a întrebat: „Ce sumă aveţi în geantă?” (VIDEO)

Dumitru Buzatu a fost vedeta unui flagrant pus la cale de DNA, pentru a-l prinde pe preşedintele CJ Vaslui în timp ce ia şpagă de peste 1 milion de lei pentru, spun procurorii, a favoriza acordarea unui contract.

Reprezentantul firmei a formulat un denunț la DNA şi a colaborat cu anchetatorii. A fost de acord ca la întâlnirile cu Dumitru Buzatu să poarte asupra sa microfoane și aparatură de înregistrare.

Așa a fost filat baronul de Vaslui, din mai până la începutul lunii septembrie.

A luat şpaga la pescuit?

Vineri, în jurul orei 17.00, Buzatu și denunțătorul s-au întâlnit la un restaurant. Este locul în care președintele Consiliului Județean Vaslui ar fi primit aproape un sfert de milion de euro pentru a-l favoriza pe omul de afaceri în contractul pe care îl avea deja încheiat cu instituția pe care o conducea.

Două ore mai târziu, când Buzatu se pregătea să plece spre casă, a fost oprit de procurorii anticorupție. Iată dialogul dintre un polițist și Dumitru Buzatu, conform Antena 3:

  • Polițist: „- Vă rog să ne spuneți ce se află în geantă.”
  • Dumitru Buzatu: „- Bani.”
  • Polițist: „- Și ce reprezintă acea sumă?”
  • Dumitru Buzatu: „- Sunt banii mei.”
  • Polițist: „- Ce sumă se află în acea geantă?”
  • Dumitru Buzatu: „- Nu contează, vă rog să-i vedeți.”
  • Polițist: „- Păi, dacă sunt ai dumneavoastră, ar trebui să știți.”
  • Dumitru Buzatu: „- Știu, dar nu sunt obligat să vă spun.”
  • Polițist: „- Din ce provine acea sumă?”
  • Dumitru Buzatu: „- Sunt economiile mele.”

25 de teancuri cu bancnote de 500 lei

Presupusa şpagă a fost oferită într-o geantă. În portbagajul mașinii conduse de președintele CJ au fost numărate 25 de teancuri cu bancnote de 500 de lei.

Banii au fost fotografiați și au fost confruntate seriile bancnotelor cu cele notate anterior în documentele anchetatorilor. În pregătirea operațiunii de flagrant, datele arată că vorbim despre aceeași serie, bani proveniți din fondul de flagrant al DNA – o probă considerată esențială de anchetatori în acest dosar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: