Redactia.ro
Home » Știri » Răspunsul ucrainenilor, după ce presa rusă a spus că Volodimir Zelenski ar fi fugit de război în Polonia

Răspunsul ucrainenilor, după ce presa rusă a spus că Volodimir Zelenski ar fi fugit de război în Polonia

Volodimir Zelenski este pentru poporul său și pentru europenii de pretutindeni un simbol al rezistenței ucrainene în fața atacurilor Rusiei. În cele 9 zile de război, președintele a dat dovadă de un caracter și un curaj deosebit, fapt ce a foat foarte apreciat și lăudat în spațiul public. Presa rusă pare că intenționează să distrugă această imagine, motiv pentru care ar fi afirmat că șeful de stat al Ucrainei și-a părăsit țara și a plecat în Polonia.

Răspunsul ucrainenilor, după ce presa rusă a spus că Volodimir Zelenski ar fi fugit de război în Polonia

În timp ce trupele rusești continuă atacul asupra Ucrainei, Moscova încearcă să deterioreze imaginea președintelui Zelenski. Până acum, șeful de stat a fost apreciat pentru curajul său de a rămâne în Kiev, lângă poporul său. A refuzat chiar și oferta americanilor de a pleca din țară, afirmând că-și dorește să le fie aproape ucrainenilor.

În spațiul public rus a apărut recent un zvon conform căruia Volodimir Zelenski a părăsit în cele din urmă Ucraina.  Anunțul a fost făcut de Vyacheslav Volodin pe canalul său Telegram, președintele Dumei de Stat (Parlamentul rus), conform pravda.ru. Președintele ar fi plecat în Polonia, după ce a fost evacuat.

Informațiile au fost dezmințite de oficialii ucraineni, care au declarat ferm că Zelenski a rămas lângă poporul său.

„Președintele este la Kiev. El este cu oamenii săi”, a menționat serviciul de presă al Parlamentului ucrainean.

Volodimir Zelenski dezminte zvonurile despre fuga sa din Ucraina

Președintele ucrainean a publicat un videoclip pe pagina sa de Instagram, în care mentioneaza că este în continuare la Kiev și că nu a plecat din tara, in Polonia, asa cum s-a zvonit.

”O dată la două zile, apar informații că aș fi fugit undeva – că am părăsit Ucraina, Kievul, biroul meu. După cum vedeți, sunt încă aici. Andrei Borisovici este aici. Nimeni nu a plecat nicăieri. Suntem aici, la treabă”, a afirmat Zelenski.

”Ne place jogging-ul, dar acum nu avem timp de exerciții cardio”, glumește președintele. ”Lucrăm. Glorie Ucrainei!”

Familia lui Volodimir Zelenski a rămas în Ucraina, de asemenea

Exemplul lui Volodimir Zelenki a fost preluat și de partenera sa de viață și de copiii săi. Chiar dacă multe femei și-au luat copiii și au plecat cât mai departe de Ucraina, Olena Zelenski și cei doi copii ai săi au rămas în continuare în țară, într-o locație secretă. În tot acest timp, soția șefului de stat a transmis mesaje încurajatoare ucrainenilor, cărora le este cât se poate de aproape.

„Familia mea este în Ucraina. Copiii mei sunt și ei în Ucraina. În familia mea nu sunt trădători. Ei sunt cetățeni ai Ucrainei. Dar nu am dreptul să spun unde sunt acum”, a spus președintele Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: