Redactia.ro
Home » Știri » Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noi restricții în Capitală

Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noi restricții în Capitală

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,33 la mia de locuitori în Capitală, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

În urmă cu o zi, rata de infectare cu Covid-19 în București era de 5,57, potrivit informațiilor oficiale. Totodată, în urmă cu o lună, pe 29 august, incidenţa Covid-19 în Bucureşti era 0,74 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Conform regulilor, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții privind carantina de noapte și de weekend.

Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noi restricții în Capitală

În cazul incidenței de peste 6 la mie, persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere.

Cât despre persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile, acestea pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Din primele informații, magazinele se vor închide la ora 18.00. Cât despre restaurante și cafenele la interior, precum și terasele, acestea vor fi închise. Va fi permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid.

Nunțile și botezurile se vor interzice.

Măsurile oficiale se anunță în urma unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care trebuie convocat în 48 de ore.

Ce se întâmplă cu școlile din Capitală

Însă ce se întâmplă cu școlile din Capitală? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că până vineri se va face anunțul oficial dacă se mențin școlile deschise, chiar dacă rata de incidență trece de 6 la mie.

„Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar. Atunci anunțăm scenariul, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași scenariu sau dacă. Așa cum dorim cei din Educație, vom putea menține – pe modelul grădinițelor – și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri.

Ieri am primit o informare de la reprezentanța noastră la Bruxelles, am analizat deciziile luate în alte state, cele mai multe state aplică principiul – școlile se închid ultimele și se deschid primele.

Până la finalul săptămânii vom discuta cu cei din domeniul medical și vom anunța”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: