Redactia.ro
Home » Homepage » Război în Ucraina, ziua 36. Avertismentul lui Zelenski, ce ar urma: „Ne pregătim, vom lupta pentru fiecare metru din pământ, fiecare persoană”

Război în Ucraina, ziua 36. Avertismentul lui Zelenski, ce ar urma: „Ne pregătim, vom lupta pentru fiecare metru din pământ, fiecare persoană”

Se numără cea de-a 36-a zi de război în Ucraina. Și chiar dacă forțele rusești anunță retrageri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski lansează un nou avertisment.

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se pregătește pentru o lovitură din partea forțelor ruse în estul țării.

Război în Ucraina, ziua 36. Avertismentul lui Zelenski, ce ar urma: „Ne pregătim, vom lupta pentru fiecare metru din pământ, fiecare persoană”

“Există o acumulare de trupe rusești pentru noi lovituri în Donbas. Și ne pregătim pentru acest lucru”, a spus Zelenski.
Șeful statului ucrainean și-a exprimat scepticismul față de declarația Rusiei în cadrul negocierilor de a reduce operațiunile militare în jurul capitalei Kiev și a unui alt oraș principal, Cernigău.
“Nu credem pe nimeni. Nu avem încredere în nicio construcție verbală frumoasă”, a declarat Zelenski, potrivit BBC.
Zelenski a reafirmat, de asemenea, angajamentul Ucrainei de a-și proteja teritoriul.
“Nu vom renunța la nimic. Și vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare persoană”, a mai atras atenția șeful statului ucrainean.

Rusia susține că încetează focului la Mariupol

Ministerul rus al Apărării a anunțat o încetare locală a focului pentru a permite evacuarea civililor din orașul-port ucrainean asediat Mariupol, potrivit Agence France-Presse, citează The Guardian.

Un coridor umanitar de la Mariupol la Zaporizhzhia, prin portul Berdiansk, controlat de rusi, va fi deschis de la ora 10:00 (7:00 GMT), a declarat miercuri ministerul.

„Pentru ca această operațiune umanitară să reușească, ne propunem să o desfășurăm cu participarea directă a Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii”, se arată în comunicatul ministerului.

Ministerul rus a cerut Kievului să garanteze „respectul necondiționat” pentru încetarea focului printr-o notificare scrisă adresată părții ruse. Moscova a mai cerut armatei ucrainene să se angajeze să asigure securitatea convoaielor de autobuze de-a lungul coridorului desemnat.

Ministerul a mai spus că a fost de acord cu o propunere a Kievului de a deschide în ultimele 24 de ore patru noi coridoare umanitare de la Mariupol la Zaporizhzhia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: