Redactia.ro
Home » Homepage » Război în Ucraina, ziua 49. Oligarhul apropiat al lui Vladimir Putin, prins de ucraineni

Război în Ucraina, ziua 49. Oligarhul apropiat al lui Vladimir Putin, prins de ucraineni

Vine încă o lovitură pentru Vladimir Putin. Unul dintre oligarhii apropiați Kremlinului a fost prins de ucraineni. Anunțul oficial a fost făcut chiar de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a postat și imagini cu omul Kremlinului. Între timp, liderul de la Casa Albă, Joe Biden, îl acuză pe Vladimir Putin că „încearcă să șteargă ideea de a fi ucrainean”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a fost prins Viktor Medvedchuk, un cunoscut politician pro-Kremlin care locuia în Ucraina, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin.

Război în Ucraina, ziua 49. Oligarhul apropiat al lui Vladimir Putin, prins de ucraineni

Medvedchuk se afla în arest la domiciliu pentru acuzații de trădare încă de anul trecut, dar ar fi evadat la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia. Avocații săi au respins faptele greșite.

”O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU”, a scris Zelenski în rusă pe contul său verificat de pe platforma de socializare Telegram, făcând referire la Serviciul de Securitate al Ucrainei. Anunțul a fost făcut și pe Facebook și Instagram.

„Foarte bine! Detalii mai târziu. Glorie Ucrainei!”, a adăugat liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei a publicat și o fotografie care-l arată pe Medvedchuk așezat lângă un calorifer, cu mâinile încătușate.

Oligarhul capturat este liderul unui partid de opoziție pro-rus din Ucraina și un oponent ferm al apelurilor Kievului de a adera la NATO. Medvedchuk are legături extrem de strânse cu președintele rus Vladimir Putin, care este nașul fiicei lui Medvedchuk.

Unii experți au speculat că dacă Putin ar fi plănuit să instaleze un lider marionetă după răsturnarea guvernului Ucrainei, Medvedchuk ar fi pe lista scurtă.

Noi acuzații de genocid la adresa lui Putin: „Încearcă să șteargă ideea de a fi ucrainean”

În discursul său de la un eveniment din Menlo, Iowa, Biden a sugerat că Putin a comis un genocid împotriva Ucrainei.

Biden a mai făcut referire la această afirmație, în timp ce se urca la bordul Air Force One pentru decolarea de pe Aeroportul Internațional Des Moines, răspunzând presei.

“Da, am spus că este un genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur și simplu să șteargă ideea de a fi, de a putea fi ucrainean. Și cantitatea, dovezile sunt din ce în ce mai multe. Este diferit de ceea ce a fost săptămâna trecută. Cele mai multe dovezi ies la iveală despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla doar din ce în ce mai multe despre devastare. Și îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie așa mi se pare cu siguranță”, a afirmat Biden, potrivit BBC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: