Redactia.ro
Home » Știri » Războiul sancțiunilor. Rusia aruncă cu pedepse către liderii UE. Ce pregătește Kremlinul

Războiul sancțiunilor. Rusia aruncă cu pedepse către liderii UE. Ce pregătește Kremlinul

Cine ar putea să-i ia locul lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei

Războiul Rusiei se duce și la nivel de sancțiuni. Kremlinul a anunțat va sancționa liderii Uniunii Europene și majoritatea europarlamentarilor.  Toate sancțiunile vin ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina.

Rusia aruncă cu sancțiuni către liderii Uniunii Europene

Rusia a anunţat, joi după-amiază, sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a celor mai mulţi dintre membrii Parlamentului European, ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Serghei Lavrov, ministru al Afacerilor Externe al Federației Ruse, potrivit cotidianului Le Monde.

„Restricţiile li se aplică liderilor de rang înalt ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni, şefilor structurilor militare europene şi vastei majorităţi a membrilor Parlamentului European, cei care promovează politici antiruse”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova.

Moscova a spus că lista sa neagră include și reprezentanți ai unor state membre ale UE, precum și persoane publice și jurnalişti despre care a spus că sunt ”personal responsabili pentru promovarea sancțiunilor ilegale anti-ruse, incitarea la sentimente rusofobe și încălcarea drepturilor și libertăților vorbitorilor de limbă rusă. populație”.

Ce sancțiuni impune Kremlinul

Sancţiunile impuse de Kremlin constau în interdicţii de călătorie pe teritoriul Rusiei şi în restricţii privind deţinerea de active în entităţi ruse.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul naţiunilor puternic industrializate au impus deja Rusiei sancţiuni masive din cauza invaziei militare din Ucraina.

Bancă din Moscova, conturi speciale pentru „țările neprietenoase”

Banca din Moscova, Gazprombank, a fost desemnată ca bancă autorizată care va deschide conturi speciale în ruble pentru cumpărătorii de gaze din „țările neprietenoase” și va vinde valută pentru conversia în ruble pentru plata gazului la licitațiile Bursei de la Moscova, a informat joi agenția de știri de stat rusă TASS.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi că, conform unui nou decret semnat privind tranzacționarea cu gaze naturale cu „țări neprietenoase”, companiile vor trebui să deschidă conturi în ruble în băncile rusești, iar plățile ar trebui să vină din aceste conturi.

Putin a făcut aceste comentarii în timpul unei întâlniri virtuale pe care o prezida pentru a discuta măsurile de sprijinire a companiilor aeriene ruse afectate de sancțiunile occidentale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: