Redactia.ro
Home » Știri » RCS RDS a dat lovitura! Clienții Vodafone, Orange și Telekom vor avea de suferit. Ce decizie a luat compania Digi

RCS RDS a dat lovitura! Clienții Vodafone, Orange și Telekom vor avea de suferit. Ce decizie a luat compania Digi

În lumea telecomunicațiilor din România, un cutremur masiv s-a produs, ducând la o schimbare radicală în preferințele clienților. Grupul RCS-RDS, cunoscut și sub numele de Digi, a dat o lovitură devastatoare competitorilor săi, Vodafone, Orange și Telekom. 

Una dintre principalele măsuri ale succesului RCS-RDS a fost abilitatea sa de a atrage clienți prin portarea numerelor de telefon. O analiză realizată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) dezvăluie că RCS-RDS domină această piață în mod covârșitor, punând presiune asupra marilor competitori.

RCS RDS a dat lovitura

Cifrele ne arată o poveste uluitoare. De la începutul anului 2023 și până pe data de 15 octombrie, grupul RCS-RDS a înregistrat un număr impresionant de 702.048 de portări de numere de telefon, în timp ce Vodafone a reușit să atragă doar 218.054 de români de la alte rețele.

Orange, un alt gigant al telecomunicațiilor, nu stă mai bine, reușind să câștige doar 135.335 de clienți prin portare, în comparație cu RCS-RDS. În cazul Telekom, cifrele sunt și mai modeste, cu doar 84.983 de clienți nou-veniți. În cele din urmă, Orange Romania Communications are cea mai slabă performanță, cu doar 18.380 de portări.

Efectul acestei dominații RCS-RDS nu se limitează la segmentul de telefonie mobilă, ci se extinde și la telefonia fixă. Aici, Digi a reușit să obțină prima poziție, atrăgând 20.968 de noi clienți, în timp ce Orange s-a mulțumit cu 11.059 de clienți, iar Vodafone a atras doar 3.341.

Ce trebuie să faci pentru a te porta

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu procesul de portare, trebuie să știți că înainte de a face acest pas, este necesar să depuneți o cerere la furnizorul de servicii la care sunteți deja înregistrați. De asemenea, este important să vă asigurați că în contract este menționat faptul că veți primi creditul neconsumat de la furnizorul vechi. Trebuie menționat că portarea unui număr poate implica o taxă, iar cererea poate fi făcută atât în format fizic, cât și prin telefon sau e-mail.

În spatele acestui succes masiv al RCS-RDS se află o combinație de factori cheie care au contribuit la atragerea atât de multor clienți. Unul dintre acești factori este strategia de marketing a Digi, care a pus un accent puternic pe prețuri competitive și servicii de calitate. În plus, RCS-RDS a investit semnificativ în extinderea infrastructurii sale pentru a asigura o acoperire de calitate în întreaga țară. Aceasta le-a permis să ofere servicii la standarde ridicate în zonele urbane și rurale, ceea ce a fost un punct forte în atragerea noilor clienți.

Un alt factor esențial în creșterea popularității RCS-RDS a fost transparența și simplificarea procesului de portare a numerelor. Digi a făcut ca această procedură să fie mai accesibilă și mai ușor de înțeles pentru clienți. De asemenea, au pus un accent deosebit pe menținerea clienților existenți, oferindu-le opțiuni avantajoase pentru a-și transfera numerele la serviciile Digi.

Pe lângă aceste strategii de marketing și servicii de calitate, Digi a avut și avantajul unei infrastructuri robuste de rețea. Acest lucru le-a permis să ofere o experiență de utilizare a serviciilor foarte fiabilă și rapidă, ceea ce a contribuit la creșterea satisfacției clienților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: