Redactia.ro
Home » Homepage » Reacția BCR după ce accesul României în spațiul Schengen a fost interzis: «Nu există state membre de mâna a doua!»

Reacția BCR după ce accesul României în spațiul Schengen a fost interzis: «Nu există state membre de mâna a doua!»

GALERIE FOTO (2) BCR

Faptul că accesul României în spațiul Schengen a fost blocat de către Austria a creat un val de reacții fără precedent. Oameni politici, lideri europeni, patroni de firme și companii, dar și oameni de rând și-au exprimat nemulțumirea față de decizia de neîneles a Austriei. Iată că a sosit rândul lui Willi Cernko, CEO Erste și principalul acționar al BCR să-și expună public punctul de vedere.

Punctul de vedere al BCR, după ce României i-a fost interzis accesul în spațiul Schengen

Willi Cernko, CEO-ul Erste, acţionarul principal al BCR, a doua cea mai mare bancă din România, a reacţionat la decizia Austriei de a oferi un vot negativ intrării României în spaţiul Schengen. Conform acestuia, hotărârea Austriei este una care va afecta aproximativ 5.000 de angajați ai băncii BCR și peste 2, 8 milioane de clienți. În plus, hotărârea este una care nu va aduce beneficii României și nici Austriei, pe termen lung.

Willi Cernko
Willi CernkoRea

„Susţinem o Europă puternică şi susţinem o Uniune Europeană puternică. Şi suntem convinşi că numai o Uniune Europeană unită poate fi o Uniune Europeană puternică. Însă, o Uniune Europeană unită este una în care toţi cetăţenii UE au aceleaşi drepturi şi obligaţii. Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul nostru trebuie să fie ca toţi cetăţenii să beneficieze în mod egal de libertăţile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la spaţiul Schengen”, se arată în mesajul lui Willi Cernko.

„România şi Austria au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale şi, bineînţeles, şi economice. Austria este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piaţă de export foarte importantă pentru companiile austriece”, continuă acesta.

Ministrul Turismului a invitat românii să renunțe la vacanțele în Austria

Pe de altă parte, și oamenii politici din România au acceptat cu greu faptul că intrarea României în spațiul Schengen a fost refuzată pentru a doua oară, prima oară fiind interzisă în anul 2011. Așadar, ministerul Turismului a lansat un apel către toți românii și i-a invitat să reconsidere destinațiile în care vor petrece concediul în perioada iernii. El a subliniat că există țări care oferă turiștilor condiții la fel de bune de schi precum Austria, dacă nu, poate chiar mai bune!

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini