Redactia.ro
Home » Știri » Reacția Ministrului Sănătății în legătură cu imaginile publicate în cazul Colectiv

Reacția Ministrului Sănătății în legătură cu imaginile publicate în cazul Colectiv

Reacția Ministrului Sănătății în legătură cu imaginile publicate în cazul Colectiv

Reacția Ministrului Sănătății . Sorina Pintea, ministrul Sănătății a declarat că, în cazul în care va mai avea loc o asemenea tragedie precum cea din clubul Colectiv, lucrurile ar sta „puţin altfel”. Minstrul Sănătății a precizat că angajații ISU „poate nu au fost pregătiţi” informează Mediafax.

Reacția Ministrului Sănătății în legătură cu imaginile publicate în cazul Colectiv

Sorina Pintea a reacționat în urma publicării iamginilor în cazul Colectiv. Ministrul Sănătății a precizat că o nouă tragedie precum cea din clubul Colectiv, lucrurile ar sta diferit, deoarece în prezent, există 12 noi paturi pentru mari arși.

„Aş vrea sa spun că s-au schimbat lucrurile radical, dar nu pot să spun asta. În schimb, pot să spun că s-au făcut paşi importanţi. În acest moment, dacă o tragedie din Colectiv s-ar repeta, lucrurile ar sta poate puţin altfel. Avem 12 paturi de mari arşi în plus pe care putem să punem aceşti pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

„Poate nu au fost pregătiţi”

Ministrul Sănătății a văzut filmarea publicată în cazul Colectiv, de la patru ani de la tragedie. Acesta susține că îi este foarte greu să privească acele imagini, precizând că angajații ISU poate nu au fost destul de pregătiți. Ministrul, de asemenea, a precizat faptul că România poate să trateze în momentul de față maxim 23 de arși.

În cazul unei astfel de tragedii similare, sunt convinsă că trebuie să apelăm la alte spitale din străinătate. Pentru că nu putem mai mult, dar nicio ţară din Europa nu poate să trateze mai mulţi”, a mai explicat Pintea.

Reacțiile au apărut după ce Libertatea.ro a publicat o înregistrare video filmată din seara tragediei din Colectiv, în care se observă intervențiile autoritățile. În filmare se poate observa cum pompierii scot afară victimele care au murit în club și îi transportă pe paleți din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje. Mulți dintre ei, au fost lăsați pe asfalt, iar pompieri trec peste ei.

Citeste si:Raed Arafat, despre imaginile ascunse din noaptea incendiului de la Colectiv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: