Redactia.ro
Home » Stil de viață » Vreau să slăbesc! Două diete perfect sănătoase dacă te-ai decis să reduci kilogramele!

Vreau să slăbesc! Două diete perfect sănătoase dacă te-ai decis să reduci kilogramele!

Vrei să pierzi în greutate rapid și sănătos? Noi avem soluția. Iată două diete care te vor ajuta să scapi de kilogramele nedorite.

Dieta mediteraneeană

Pe baza stilului de viață sănătos pentru inimă din Grecia, Italia, Spania și Portugalia, dietele în stil mediteranean includ grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, ulei de măsline, nuci și pește cel puțin de două ori pe săptămână, o mulțime de fasole, fructe, verdeață cu frunze, și cereale integrale și chiar un pahar zilnic de vin roșu. Puteți mânca brânză cu moderare, dar limitați carnea roșie la o dată sau de două ori pe săptămână.

Deși atracția principală a acestei diete este în numeroasele sale beneficii pentru sănătate vă poate reduce riscul atât de boli cronice, cât și de declin cognitiv. Totodată poate duce, de asemenea, la pierderea în greutate dacă vă limitați aportul de calorii la 1.500 pe zi sau mai puțin . Studiile au descoperit că urmarea unei diete mediteraneene tradiționale sau a unei versiuni cu conținut scăzut de carbohidrați poate duce la pierderea în greutate de aproximativ 5-10% din greutatea corporală în decurs de 12 luni. Și această greutate rămâne scăzută. Un recent studiu britanic a constatat că pentru persoanele care pierduseră cantități mari de greutate, cei care consumau o dietă în stil mediteranean aveau șanse de două ori mai mari să o se mențină în formă.

Dieta flexitară

În timp ce dieta vegană depășește un pas dincolo de vegetarianism, dieta flexitară o face să fie cu un pas înapoi. „Aceasta este o dietă foarte pro-plantă, dar vă oferă flexibilitatea de a avea un hot dog la un stadion sau de a mânca niște curcan la Ziua Recunoștinței”, spune un medic nutriționist potrivit prevention.com. Nu există limitări stricte de calorii, deși cartea lui Blatner oferă un plan de 5 săptămâni care oferă aproximativ 1.500 de calorii pe zi.

Cum funcționează? Dacă umpleți farfuria cu mai multe legume, fructe, cereale integrale și proteine ​​vegetale și respectând planul cu calorii reduse, puteți pierde în greutate și vă puteți îmbunătăți sănătatea. O recenzie recentă a constatat că persoanele care au urmat o dietă flexitară aveau indicele de masă corporală mai mic și rate mai mici de sindrom metabolic decât persoanele care consumau în mod regulat carne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: