Redactia.ro
Home » Știri » Recensământul din 2022: Autorecenzarea online se încheie pe 27 mai. De ce s-a amânat 

Recensământul din 2022: Autorecenzarea online se încheie pe 27 mai. De ce s-a amânat 

Faza următoare din recensământul din 2022 a fost amânată cu două săptămâni, până la data de 27 mai, dată până la care vă puteți completa online toate datele. Inițial, prima etapa trebuia să se închidă pe data de 15 mai.

De ce a fost amânată faza a doua din recensământul din 2022

Perioada de autorecenzare online trebuia să se încheie pe data de 15 mai. INS a explicat că în ultima săptămână au încercat mult prea mulți români să intre pe platforma de autorecenzare. Au fost sute de mii de solicitări conform Tudorel Andrei, INS.

În urma celor întâmplate Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis modificarea calendarului de autorecenzare online pentru recensământul de anul acesta. 

„Vineri, 13 mai, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare, urmând ca platforma online să rămână deschisă până pe 27 mai” Decizia luată în cadrul şedinţei Comisiei Centrale pentru Recensământul din 2022 a fost comunicată de preşedintele INS, Tudorel Andrei.

„Prima etapă este un succes. Pe parcursul autorecenzării, media de finalizare a fost de 110.000 de chestionare la nivelul unei zile. Din feriricire, în ultimele două săptămâni, rezultatele au fost foarte spectuloase.

În această situație am considerat că este o obligație morală de a prelungi metoda online de corectare a datelor” a transmis preşedintele INS, Tudorel Andrei, într-o conferință de presă în care a anunțat modificarea calendarului pentru recensământul din 2022.

Câți români s-au autorecenzat

Președintele INS  a transmis că în ultima săptămână, media a fost de 400.000 de chestionare completate zilnic.

„În total, până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare”, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

„Ceea ce înseamnă că la 1.000 de chestionare, noi avem 440 completate. Inițial, noi ne-am propus 35% și suntem în situația în care putem spune că am depășit. Astăzi suntem peste cota de autorecenzare a unor țări din estul Europei. La această dată, avem o autorecenzare a populației la nivelul Bulgariei”, a explicat preşedintele INS, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

Persoanele care vor refuza să ofere detaliile recensământului riscă o amendă cuprinsă între 1.000 de lei și 3.000 lei. Amenzile nu sunt mici raportându-ne la salariile și pensiile mici din România. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: