Redactia.ro
Home » Homepage » Record în România! Femeia din Alba a adus pe lume 8 copii prin cezariană

Record în România! Femeia din Alba a adus pe lume 8 copii prin cezariană

Record în România, stabilit de o tânără de 37 de ani din Alba. A adus pe lume 8 copii, toți prin operaţii de cezariană. Medicii spun că astfel de cazuri sunt extrem de rare, pentru că intervențiile chirurgicale de acest fel sunt periculoase atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

După șapte nașteri prin cezariană, cu multe emoții, femeia a făcut și pe a opta. Și a avut mult curaj, căci a fost o intervenție foarte periculoasă, potrivit medicilor. Din fericire, femeia din Alba a născut cu bine. Acum este acasă, cu micuța ei în mijlocul familiei.

Mămica este foarte bine, la fel şi fetiţa sa, care a primit nota 10 la naştere şi a cântărit 2,8 kilograme, transmit reprezentanţii unităţii medicale, într-un comunicat de presă.

Record în România! Femeia din Alba a adus pe lume 8 copii prin cezariană

După ani buni trăiți în Italia, cei doi soți au revenit în România în urmă cu doi ani. Acum locuiesc în Războieni – Cetate, județul Alba. Cel mai nou membru al familiei este micuța Estera, care a primit nota zece la naștere.

Operația a fost un mare succes. Sarcina a fost, de asemenea, una fără probleme. Medicii au mărturisit că pacienta a născut chiar la termen, la 38 de săptămâni și cinci zile. Așadar nu au fost complicații.

Ce spun medicii

”Pacienta a fost internată marţi, 15 februarie, zi în care a fost operată şi a fost externată vineri. Operaţia de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicaţii. Şi sarcina a avut un parcurs normal, pacienta a născut la 38 de săptămâni şi 5 zile, după ce toate au decurs conform planului.

Valoarea, beneficiul şi bucuria naşterii unui copil depăşesc aproape orice risc. Şi vindecarea postoperatorie decurge foarte bine. Refacerea depinde mult de pacientă, de capacitatea de a se vindeca, de organism, de constituţie, de dorinţă, pozitivism şi tonus psihic. Cicatricea, după a 8-a tăietură, arată foarte bine. În momentul de faţă nu mai există riscuri.

Va urma o consultaţie la 6-8 săptămâni, iar în funcţie de ceea ce se va observa la ecografie, pacienta va primi indicaţii cu privire la o posibilă viitoare sarcină dacă se mai doreşte. Noi înştiinţăm pacientele cu privire la riscuri, dar decizia finală este a lor”, a declarat Seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, Cristian Tibea, potrivit Stireadeiasi.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: