Redactia.ro
GALERIE FOTO (2)
Home » Știri » Redeschiderea școlilor din toamnă va suferi modificări. Ce spune Ministrul Educației

Redeschiderea școlilor din toamnă va suferi modificări. Ce spune Ministrul Educației

Cum va arăta redeschiderea școlilor din toamnă? Măști de protecție obligatorii, clase de 15 elevi 

Profesorul Alexandru Rafila (reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății), susține implementarea unor noi reguli. Acestea ar putea fi aplicate din toamnă în fiecare unitate de învățământ.

Acesta afirmă faptul că redeschiderea școlilor se va putea face doar cu respectarea unor norme de distanțare și igienă care să evite răspândirea virusului.

„Măsurile care se vor lua din toamnă, odată cu redeschiderea școlilor, ar trebui să fie flexibile și adaptate la fiecare unitate de învățământ în parte, nu impuse la nivel național. Situația pandemică este de durată, de aceea elevii  nu ar trebui să fie transformați în niște cititori de tablete, ci trebuie să interacționeze”, spune profesorul Alexandru Rafila.  

„Învățământul hibrid este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar”- Ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta ia în calcul scenariul cel mai probabil pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemu hibrid, în care o parte dintre elevi vor merge la școală, iar alții vor învăța online, prin rotație, potrivit RFI.

 

CURSURI RELUATE

 Profesorul Alexandru Rafila, susține faptul că fiecare unitate de învățământ ar trebui se să adapteze numărului de elevi și spațiului  în care se desfășoară cursurile și să evalueze riscurile epidemiologice specifice. „Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi”.

Băncile sau mesele la care sunt așezați aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă.  Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii.

„Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”, a spus profesorul.

La intrarea în școală trebuie să se realizeze triajul epidemiologic, cadrele didactice trebuie să poarte obligatoriu mască. De asemenea, în privința copiilor, se iau în discuție două variante: fie să poarte și ei permanent, fie poate doar în pauze.

Învățământul online trebuie luată ca variantă alternativă 

Menținerea învățământului de acasă s-ar putea desfășura alternativ cu prezența fizică a elevilor la școală, la interval de o săptămână sau pentru câteva zile. Separarea elevilor din clase mari cu 30-35 de elevi ridică problema numărului de cadre didactice care vor preda, situație similară cu cea din sistemul medical, a observat Alexandru Rafila.

Totodată, privind observația că Ministerul Educației nu dă semne că ar fi luat măsuri și nici nu a anunțat decizii, deși mai e doar o lună jumătate până la începerea școlii,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini