Redactia.ro
Home » Știri » Referendum 26 mai – Președintele Klaus Ionannis a anunțat care vor fi temele supuse la vot

Referendum 26 mai – Președintele Klaus Ionannis a anunțat care vor fi temele supuse la vot

Referendum 26 mai - Președintele Klaus Ionannis a anunțat care vor fi temele supuse la vot

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, care vor fi temele referendumului din 26 mai. Referendumul pe Justitie va avea două teme: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și organizarii judiciare. Șeful statului a spus că a trimis deja către Parlament scrisoarea referitoare la cele două subiecte care vor fi supuse în cadrul referendumului din 26 mai.

“Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele 2 probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai.” A declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Momentul critic în care ne aflăm e rezultatul proastei guvernări PSD.

“Modificările PSD la legile justiției au fost aspru criticate de UE. Adoptarea de OUG-uri care sunt amnistii mascate ar avea consecințe foarte grave asupra statutului României în UE. Momentul critic în care ne aflăm e rezultatul proastei guvernări PSD. PSD încalcă chiar regulile statului de drept. Sunt discuții despre iminența altor OUG-uri.

PSD-iștii au atât de multe probleme penale încât sunt dispuși să riște stabilitatea și viitorul României. Acest lucru doar pentru a-și albi dosarele. N-ar fi exclus să dea prin OUG că politicianul cutare e cinstit. Ar fi culmea!

Soliciti guvernului să nu mai adopte vreo OUG în domeniul justiției. Referendumul a intrat în linie dreaptă. Orice OUG ar fi ilegitim, o sfidare la adresa românilor. ”A declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Referendum 26 mai- teme

“Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua: interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe. Cetățenii trebuie să decidă dacă vor dacă persoanelor condamnate să li se șteargă efectele condamnărilor. Dacă vor ca guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile precum organizarea sistemului judiciar și legislația penală.”

Da, toleranță zero față de fenomenul corupției…

“Aceste fapte sunt inacceptabile când faptele sunt săvârșite chiar de cetățeni. Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnisitie și grațierii reprezintă calea cea mai bună și corectă pentru continuare luptei anti-corupție. Ce se întâmplă în actuala guvernare PSD e fără precedent: de mai bine de 2 ani asistăm la un permanent război contra justiției purtat cu OUG-uri. Acest asalt a presupus mereu căutarea momentului prielnic, pervertind și deturnând un mecanism constituțional pe care noi, societatea, trebuie să-l regândim. Societatea a obosit și trăiește cu teamă fiecare zi cu ședință de guvern, ședință a cărei agendă reală nu se cunoaște. Este momentul ca cetățenii să decidă dacă nu cumva e necesar ca și alte autorități să aibă dreptul de a sesiza CCR pentru a stopa efectele OUG-urilor neconstituționale”.

Citește și: S-a votat legea pentru reducerea vârstei de pensionare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: