Redactia.ro
Home » Știri » Regele Charles al III-lea, grav bolnav? De ce degetele lui extrem de umflate provoacă îngrijorare

Regele Charles al III-lea, grav bolnav? De ce degetele lui extrem de umflate provoacă îngrijorare

GALERIE FOTO (3) Regele Charles al III-lea, grav bolnav? Detaliul de pe degetele lui care provoacă îngrijorare

Regele Charles al III-lea este grav bolnav? Este întrebarea pe care mulți și-o adresează de ceva timp încoace. Degetele lui extrem de umflate provoacă îngrijorare. Iată ce speculații sunt făcute.

Regele Charles al III-lea, grav bolnav? De ce degetele lui extrem de umflate provoacă îngrijorare

Charles, moștenitorul tronului britanic, a fost diagnosticat cu COVID-19 în martie 2020. În afară de infecția cu COVID-19 de atunci, Charles a mai fost diagnosticat și cu alte afecțiuni medicale în trecut. Printre acestea se numără și polipii la colon, pentru care a fost supus unei intervenții chirurgicale în 2018. De asemenea, el a fost diagnosticat cu o formă ușoară de dislexie în copilărie.

Un detaliu al degetelor de la mâinile monarhului atrage tot mai mult atenția și provoacă agitație printre fanii regali și nu numai. În trecut, Charles a menționat în glumă că are „degete de cârnaţi” într-o scrisoare către un prieten după ce s-a născut fiul său, William, Prinţul de Wales. El a scris atunci: „Nu vă pot spune cât de entuziasmat și mândru sunt. El chiar arată surprinzător de apetisant și are degetele de cârnați la fel ca ale mele”, așa cum este citat în biografia Charles, The Man Who Will Be King de Howard Hodgson.

Foto: Alamy

Și totuși, ce este în neregulă cu degetele lui Charles? Degetele umflate ale acestuia ar putea fi rezultatul multor afecțiuni, de la retenția temporară de lichide, o schimbare bruscă a temperaturii până la artrită, scriu cei de la Hello Magazine. Alte cauze ar putea fi: fi o tensiune arterială crescută sau o dietă bogată în sare.

Artrita este o boală care afectează țesuturile articulațiilor. Boala inflamatorie cronică determină umflarea mucoasei articulațiilor provocând durere, rigiditate și pierderea funcției. Potrivit NHS, alte simptome pot include piele roșie caldă peste articulația afectată, precum și slăbiciune și pierdere musculară. Nu există un remediu pentru artrită, deși medicamentele și kinetoterapie pot ajuta la atenuarea simptomelor.

Unii fani regali au observat că mâinile regelui par deosebit de umflate atunci când călătorește în străinătate în zonele cu climă mai caldă. Potrivit Cornwall Live, se spune că regele Charles al III-lea însuși a făcut referire și la degetele sale umflate în timpul unei călătorii în Australia în 2012, numindu-le „degetele de cârnați”, după ore de zbor spre clima tropicală.

Simptomul „degetelor de cârnați” este de fapt legat de dactilită, o boală secundară care poate fi cauzată de o serie de afecțiuni și infecții, cel mai frecvent artrita psoriazică, potrivit click.ro.

Regele Charles al III-lea este cunoscut pentru implicarea activă în cauzele umanitare și de mediu, precum și pentru sprijinul acordat artelor și culturii britanice. El este considerat un susținător al inovației și a promovat în trecut idei precum agricultura durabilă și energiile regenerabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: