Redactia.ro
Home » Știri » Regele Charles al III-lea vrea să schimbe legea. Ce rol nu vor mai putea îndeplini Harry, Andrew și Beatrice

Regele Charles al III-lea vrea să schimbe legea. Ce rol nu vor mai putea îndeplini Harry, Andrew și Beatrice

GALERIE FOTO (2) Primele imagini cu hainele pe care Regele Charles le va îmbrăca la încoronare. Monarhul va străluci la încoronare într-o tunică din fir de aur

Regele Charles al III-lea ar vrea modificarea legislației britanice și asta cât mai curând posibil. Ca o consecință, iată rolul pe care nu îl vor mai putea îndeplini Harry, Andrew și Beatrice.

Regele Charles al III-lea vrea să schimbe legea. Ce rol nu vor mai putea îndeplini Harry, Andrew și Beatrice

Potrivit jurnaliștilor de peste hotare, Regele Charles al III-lea încearcă să modifice legislația britanică astfel încât consilierii de stat să fie doar membrii activi ai familiei regale, potrivit The Telegraph.

Harry, Andrew și Beatrice ar fi afectați de această decizie, astfel încât Ducele de Sussex, Ducele de York și prințesa Beatrice, nepoata reginei Elisabeta a II-a și a cincea în linia de succesiune la tronul britanic, își vor pierde rolul de locțiitor al suveranului, rol pe care ar trebui să îl preia în cazul în care starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea nu îi va permite să participe la evenimente sau întâlniri oficiale.

Consilierii de stat au fost ocazional solicitați în ultimii ani. În conformitate cu Actul de Regență din 1937, soțul sau soția unui monarh (Camilla) și cei patru adulți în ordinea succesiunii la tron (prinții William, Harry, Andrew și prințesa Beatrice) pot fi delegați drept consilieri de stat la întâlniri oficiale.

Se crede că Regele dorește să ia măsurile necesare pentru ca legea să fie schimbată cât mai curând posibil, iar frații săi, contele de Wessex și prințesa regală, ar putea candida pentru a ocupa două dintre aceste posturi. De asemenea, ar putea avea loc o reformă mai amplă care ar încerca să definească în mod clar poziția membrilor familiei regale care lucrează și a celor care nu lucrează. În cazul în care noile cerințe nu se vor concentra doar pe linia de succesiune, este posibil ca Prințesa de Wales să fie inclusă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini