Redactia.ro
Home » Știri » Regele Charles are mai multe case în România. Care e motivul pentru care Regele ne iubește țara

Regele Charles are mai multe case în România. Care e motivul pentru care Regele ne iubește țara

Casa Regelui Charles din Viscri, un mic sat din regiunea Transilvania, în centrul României, este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească găzduiește două expoziții speciale axate pe conservarea naturii sălbatice și a patrimoniului construit. Dar care e motivul pentru care Regele ne iubește țara?

Regele Charles are 10 proprietăți în România

Dacă vizitați casa Regelui din Viscri, turiștii vor descoperi gospodăria săsească simplă și tradițională și pot degusta produse locale în cafenea. În plus, în timp ce se plimbă prin grădini, ei pot afla despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales în România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, precum și despre un proiect special de grădinărit pentru copiii din sat.

„Întrucât turiștii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să afle cât mai multe despre legătura pe care Prințul de Wales o are cu satul, Fundația Caritabilă a Prințului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care să vorbească despre pasiunea Prințului pentru arhitectura tradițională, agricultura durabilă, protecția biodiversității și patrimoniul nostru cultural valoros – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteței Sale Regale Prințul de Wales pentru România”, a declarat Mihai Grigore, Property Manager Casa Prințului de Wales din Viscri.

Micul sat Viscri a devenit celebru după ce Prințul Charles a cumpărat o casă veche acolo în 2006. Până în 2021, proprietatea de la Viscri 163 a funcționat ca o casă de oaspeți.

Care e motivul pentru care Regele iubește România

BBC prezintă Viscri, satul românesc preferat al Prințului Charles, devenit un punct turistic important. Astăzi, hambarul reconvertit al casei găzduiește expoziția permanentă a The Transylvania Florilegium, o carte dedicată plantelor din această regiune.

„Picturile din florilegium au fost create de unii dintre cei mai buni artiști botanici contemporani din lume, care au studiat flora de pe proprietățile sale de la Viscri și Zalanpatak timp de peste cinci ani. În florilegium, informații științifice despre fiecare plantă însoțesc fiecare dintre cele 124 de ilustrații botanice. Cele două volume ale Transylvania Florilegium vor crește gradul de conștientizare a diversității și frumuseții florei transilvănene și vor inspira oamenii să ajute la conservarea acesteia”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, proprietatea găzduiește expoziția de fotografie „Flying over Transylvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

Unde are proprietăți Regele Charles în România

Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş. Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: