Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta a II-a, 69 de ani de domnie. Recordurile absolute ale suveranei britanice

Regina Elisabeta a II-a, 69 de ani de domnie. Recordurile absolute ale suveranei britanice

GALERIE FOTO (17)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își consolidează poziția de monarh cu cea mai lungă domnie. Suverana a împlinit 69 de ani de când a devenit regina Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și a altor țări din Commonwealth, în frunte cu Australia, Canada și Noua Zeelandă.

 

Regina Elisabeta a II-a, 69 de ani de domnie

Regina Elisabeta aII-a i-a urmat la tron tatălui ei, George al VI-lea, după decesul acestuia, la 6 februarie 1952. În 1953 a avut loc încoronarea de la Westminster Abbey, prima ceremonie de acest fel transmisă în direct la televiziune, fiind urmărită de 20 de milioane de oameni.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, este și cel mai longeviv monarh britanic. Regina a surcalsat-o de două ori pe stră-străbunica sa, regina Victoria. Mai mult, monarhul britanic este astfel și șeful de stat femeie care a servit cel mai mult în istorie, cel mai în vârstă monarh în viață, este monarhul în viață cu cea mai lungă domnie și cel mai în vârstă șef de stat care servește în prezent.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Regina a celebrat sâmbătă împlinirea a 69 de ani de la ascensiunea pe tronul Marii Britanii în intimitate, în cerc restrâns, la Castelul Windsor, scrie Agerpres.

În ultimele trei decenii, regina Elisabeta a II-a se deplasa la moșia de la Sadringham, în estul Angliei, acolo unde sărbătorea Crăciunul împreună cu familia sa și apoi obișnuia să rămână pe acel domeniu pâă la aniversarea de la 6 februarie. Din cauza pandemiei, această tradiție a fost perturbată, iar regina a petrecut mare parte din această perioadă la Windosr, împreună cu soțul său, prințul Philip, duce de Edinburgh, care în luna iunie va împlini 100 de ani.

Tatăl reginei, regele George al VI-lea, a decedat la 6 februarie 1952. În acea zi, prinţesa Elisabeta la acea vreme, în vârstă de 25 de ani, se afla la mii de kilometri distanţă, participând la un turneu în ţările din Commonwealth alături de soţul ei, ducele de Edinburgh.  Cuplul princiar se afla în Kenya în ziua în care regele a murit în somn, în urma unui cancer pulmonar, la reședința regală de pe domeniul Sandringham.

Potrivit agenției britanice Press Association, britanicii vor primi o zi liberă în plus în iunie 2022, atunci când regina va sărbători Jubileul de Platină, adică 70 de ani de la urcarea pe tron.

 

Hainele purtate de Regina Elisabeta a II-a sunt făcute după reguli stricte

Există o serie de reguli stricte pe care trebuie să le respecte articolele vestimentare ce ajung în garderoba Reginei Angliei.

Angela Kelly este designerul personal al Reginei, din 1994. Aceasta a povestit care sunt secretele din spatele rochiilor și costumelor purtate de suverana Marii Britanii. Designerul, care este și cea mai bună prietenă a Reginei, pregătește pentru un singur tip de material cel puțin patru modele diferite dintre care regina trebuie să îl aleagă pe cel preferat.

Însă, materialele nu sunt alese oricum. Pentru a testa cum vor arăta mai multe materiale în bătaia vântului, designerul foloseşte un ventilator pentru a testa materialele uşoare precum şifonul, organza sau mătasea. Dacă trec testul ventilatorului se trimit spre coasere, potrivit Daily Mail.

Mai mult, mărimea rochiilor Reginei este secret de stat. După ce o rochie este desenată și design-ul este aprobat de către Regina Elisabeta, un prototip și un tipar din bumbac tare este creat pentru ca detaliile fine să fie aplicate înainte de a se trece la coaserea rochiei propriu-zise, potrivit romaniatv.net.

Toate bucățile de material sunt tăiate și montate pe un manechin care are măru=imea și forma corpului Reginei Elisabeta a II-a. Însă, mărimile reginei sunt confidențiale și strict secrete. După ce modelul final este potrivit pe manechin, croitoreasa primește toate detaliile rochiei de la nasturi, tivuri, guler și mâneci.

Pentru crearea pălăriilor pe care toată lumea le admiră la Regina Elisabeta se foloseste un prototip similar, făcut din paie.

Mai mult, culoarea preferată a Reginei este albastrul. Hainele ei sunt foarte elegante și cochete și au, în general, culori neutre, albastrul fiind în top. De la bleu foarte deschis până la indigo, Regina Elisabeta a impus o adevărată linie regală.

Poartă toate culorile, dar îi place în special albastrul”, o culoare care sugerează eleganță și este asociat cu regalitatea și caracterul aristocratic, cu aspirațiile înalte. Mai mult, albastrul este asociat cu moralitatea pe care Elisabeta a II-a a promovat-o întotdeauna.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: