Redactia.ro
Home » Monden » Regina Elisabeta, profund îndurerată de pierderea confidentei sale. Cine era femeia care i-a fost aproape în ultimii 70 de ani

Regina Elisabeta, profund îndurerată de pierderea confidentei sale. Cine era femeia care i-a fost aproape în ultimii 70 de ani

GALERIE FOTO (5) regina elisabeta confidenta

Anul acesta a fost extrem de greu pentru suverana Marii Britanii. După moartea iubitului ei soț, Prințul Philip, iată că Regina Elisabeta suferă o nouă pierdere: confidenta ei din ultimii 68 de ani a murit. Cine era Ann Fortune FitzRoy, cunoscută drept Ducesa de Grafton, și ce atribuții avea în sânul familiei regale britanice!

Cine era confidenta Reginei Elisabeta

Ann Fortune FitzRoy și-a început serviciul în cadrul stabilimentului regal în 1953 și i-a fost alături de Regină până în momentul morții sale, adică până vineri, 3 decembrie. Aceasta s-a stins la vârsta de 101 ani, din cauze naturale. Vestea morții sale a întristat-o profund pe suverană, dată fiind relația lor atât de apropiată.

Dar ce făcea, mai exact, Ann Fortune, devenită ulterior Ducesă de Grafton, pentru regină? Ei bine, potrivit corespondenților regali ai revistei Hello!, ducesa a avut mai multe roluri în toți acești ani, însă în ultima perioadă era persoana responsabilă de garderoba și bijuteriile Reginei Elisabeta. Astfel, contribuția sa era una semnificativă în desfășurarea îndatoririlor regale ale suveranei.

Pe lângă acest aspect, ducesa era responsabilă și pentru ținutele pe care le purtau ofițerii seniori care o însoțesc pe regină la diverse apariții publice ori ceremonii statale. Mai mult de atât, Ducesa d Grafton a însoțit-o pe Regina Elisabeta în nenumărate turnee regale, precum cel din Nigeria (1956), cel din Franța (1972), Maroc (1980), ori chiar Rusia (1994). A fost, fără doar și poate, o persoană indispensabilă pentru suverană, de unde și suferința profundă a acesteia cauzată de vestea morții.

ea era confidenta reginei elisabeta
Ea era confidenta Reginei Elisabeta

Ce distincție i-a oferit Regina Elisabeta

Pentru toți anii în care a slujit-o cu un devotament profund, Regina Elisabeta i-a oferit Ducesei de Grafton titlul de Dame Marea Cruce a Ordinului Regal Victorian, cel mai înalt rang de cavalerie pe care regina îl oferă celor care o reprezintă ori ajută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: