Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost verișori îndepărtați. Cum își descria Regina soțul și cât de mult l-a iubit

Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost verișori îndepărtați. Cum își descria Regina soțul și cât de mult l-a iubit

Prințul Philip a fost membru al familiei regale înainte de a se căsători cu regina Elisabeta. De fapt, au fost verișori îndepărtați, scrie insider.com. Trupul răposatului ei soț, Prințul Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani pe 9 aprilie 2021, va fi mutat din Cavoul Regal de sub Capela St. George pentru a i se alătura.

Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost verișori îndepărtați

Prințul Philip a fost soțul reginei Elisabeta a II-a timp de peste șapte decenii și cel mai longeviv consort britanic din istorie. Deși nu a primit niciodată titlul de rege – posibil pentru că ar fi depășit titlul reginei sau din cauza naționalității sale non-britanice – el a avut rădăcini regale cu mult înainte de a se logodi cu prințesa Elisabeta de atunci, în 1947.

El și regina Elisabeta a II-a erau, de asemenea, rude directe prin intermediul reginei Victoria.

Philip s-a născut prinț al Greciei și al Danemarcei

Filip s-a născut pe insula grecească Corfu în 1921 sub numele de Philippos Schleswig-Holstein Sonderburg-Glucksburg, potrivit Reuters. După cum se arată pe site-ul familiei regale britanice, prințul Philip a fost al cincilea copil și singurul fiu al prințului Andrew al Greciei și al prințesei Alice de Battenberg, care era de origine britanică.

Prințul Andrew al Greciei și Prințesa Alice a Greciei (născută Prințesă de Battenberg); Prințul Philip, mai târziu Duce de Edinburgh, în iulie 1922. Foto12/Universal Images Group via Getty Images
Tatăl lui Philip, Prințul Andrew, a fost fratele mai mic al Regelui Constantin I al Greciei și nepotul Regelui Christian al IX-lea al Danemarcei. Din cauza rădăcinilor grecești și daneze ale tatălui său, Philip a fost cunoscut sub numele de Prințul Philip al Greciei și Danemarcei.

Prințul Philip a locuit pe insula grecească Corfu

Instabilitatea politică pe fondul Războiului greco-turc l-a determinat pe regele Greciei, Constantin I, să abdice de la tron, iar prințul Andrew și prințesa Alice au fost nevoiți să părăsească Corfu împreună cu familia lor în decembrie 1922.

Regele George al V-lea al Angliei a trimis o navă a Marinei Regale pentru a transporta familia din Corfu. Prințul Philip, pe atunci în vârstă de 18 luni, „a fost transportat în siguranță într-un pătuț făcut dintr-o cutie de portocale”, potrivit site-ului web al familiei regale britanice.

Legătura reală de rudenie dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

Prințul Philip era înrudit cu regina Victoria ca stră-strănepot prin partea maternă, iar viitoarea sa soție era înrudită cu aceeași regină prin familia paternă. Regele George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a și al prințesei Margareta, a fost strănepot al reginei Victoria. Acest lucru îi făcea pe Prințul Philip și Regina Elisabeta verișori de gradul trei.

Prințesa Elisabeta de atunci și Philip s-au întâlnit pentru prima dată când erau copii

Viitoarea regină și viitorul duce s-au întâlnit pentru prima dată când, în 1934, la nunta Prințesei Marina a Greciei și Danemarcei cu Prințul George, Duce de Kent. La acea vreme, pe atunci Prințesa Elisabeta avea 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Prințesa Elisabeta purtând o rochie de petrecere, în jurul anului 1930.

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

La vârsta de 13 ani, Elizabeth a vizitat Colegiul Naval Regal împreună cu familia sa și l-a întâlnit din nou pe Prințul Philip. La acea vreme, acesta era cadet în formare, potrivit BBC. După întâlnire, au început să-și scrie scrisori unul altuia.

Philip a fost descris în presă la acea vreme ca fiind „un Apollo grec blond”, „un viking” și „chipeș ca orice star de cinema”, potrivit Town & Country.

Cei doi și-au anunțat logodna în iulie 1947, la scurt timp după ce Regina a împlinit 21 de ani. În același an, Philip a devenit subiect britanic naturalizat și a renunțat la titlul regal grecesc și danez, potrivit familiei regale. Philip a adoptat, de asemenea, numele de familie Mountbatten. Unchiul său, Prințul Louis, a schimbat numele de familie din Battenberg în Mountbatten în timpul Primului Război Mondial.

Prințul Philip și prințesa Elisabeta de atunci s-au căsătorit la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, iar prințul Philip a obținut titlurile de Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: