Redactia.ro
Home » Știri » Regina nu și-a dorit o înmormântare „lungă și plictisitoare”. Ce a spus monarhul britanic înainte să moară

Regina nu și-a dorit o înmormântare „lungă și plictisitoare”. Ce a spus monarhul britanic înainte să moară

Funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Marii Bratnii au loc la Westminster Abbey luni, la ora 11:00, ora Angliei. Puțini știu însă că Regina nu și-a dorit deloc o slujbă „lungă și plictisitoare”. Iată ce spune Regina Elisabeta aII-a înainte să moară.

Regina nu și-a dorit o înmormântare „lungă și plictisitoare”

Regina nu și-a dorit o înmormântare „lungă și plictisitoare”, spune fostul arhiepiscop de York, potrivit theguardian.ro John Sentamu spune că „inimile și sufletele oamenilor vor fi încălzite” de slujba de la Westminster Abbey, înrădăcinată în Cartea de rugăciune comună din 1662. Sentamu a văzut pentru prima dată planurile pentru funeraliile Reginei în 2005, când a devenit arhiepiscop și membru al Consiliului privat.

Planurile pentru funeraliile Reginei, văzute în 2005

„Regina nu vrea și nu a vrut ceea ce voi numiți servicii lungi și plictisitoare. Nu veți găsi plictiseală, ci veți fi înălțați spre glorie pe măsură ce veți asculta slujba”, a declarat el pentru emisiunea Sunday with Laura Kuenssberg de la BBC. Slujba va fi înrădăcinată în Cartea de Rugăciune Comună din 1662, a spus el. „Ceea ce vă veți aștepta este cea mai bună dintre serviciile funerare, serviciul din cartea de rugăciuni, cuvintele care l-au inspirat pe Shakespeare. Veți auzi această engleză minunată în cea mai bună formă. De asemenea, veți auzi vocile angelice ale corului mănăstirii, plus Capela Regală… voci care cântă spre slava lui Dumnezeu”, a dezvăluit fostul arhiepiscop.

El a adăugat: „Inimile și coclaurile oamenilor vor fi încălzite și, în același timp, va exista un moment în care se va spune: acesta este un serviciu funerar care este glorios în cadrul său.”

Regina a vorbit cu fostul arhiepiscop despre moartea soțului eu

Sentamu a spus că regina i-a scris despre durerea ei după ce soțul ei, ducele de Edinburgh, a murit anul trecut.

„Regina mi-a scris o scrisoare minunată la patru săptămâni după înmormântarea prințului Philip, mulțumindu-mi pentru flori, pentru rugăciuni, iar apoi a încheiat spunând: „Când plângi pe cineva pe care îl iubești profund, nu este ușor când trebuie să o faci în public. Așadar, gândurile mele vor fi pentru noul rege și pentru întreaga familie regală. Ei sunt în doliu în mod public”. a povestit Sentamu.

Potrivit presei străine, slujba se așteaptă să fie o slujbă tradițională, formală, cu rugăciuni, psalmi și lecturi biblice, așa cum sunt prevăzute în Cartea de rugăciuni comune. Imnurile, muzica și alte lecturi vor reflecta probabil alegerile personale ale Reginei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: