Redactia.ro
Home » Știri » Regina s-a ascuns cândva după un tufiș pentru a-l evita pe Nicolae Ceaușescu în grădinile Palatului Buckingham

Regina s-a ascuns cândva după un tufiș pentru a-l evita pe Nicolae Ceaușescu în grădinile Palatului Buckingham

GALERIE FOTO (3)

Un documentar a scos la iveală faptul că Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns cândva în spatele unor tufișuri pentru a-l evita pe dictatorul român Nicolae Ceaușescu, pe când acesta se afla într-o vizită oficială, la Palatul Buckingham, în 1978.

Regina Elisabeta a vrut să-i evite pe soții Ceaușescu

Jurnalistul și biograful Robert Hardman a spus că, la acel moment, suverana se bucura de o plimbare privată alături de cățeii ei, când l-a zărit pe dictator prin grădinile palatului. Disperată să nu fie nevoită să-i vorbească, aceasta s-ar fi ascuns în spatele unui tufiș. „Când Ceaușescu și soția sa erau găzduiți la Buckingham, Regina a ieșit la o plimbare prin grădinile palatului și i-a zărit venind din partea opusă pe soții Ceaușescu. S-a gândit: „Oh, chiar nu vreau să le vorbesc”, așa că pentru prima și singura dată din viața ei s-a ascuns într-un tufiș pentru a-i evita pe invitații ei.”, povestește jurnalistul.

Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu

Suverana nu a fost de acord cu vizita dictatorului comunist

Nici la acest moment nu se știe dacă dictatorul comunist a văzut-o pe Majestatea Sa ascunsă. Dar a fost mai mult decât clar că Regina Elisabeta nu a fost de acord cu vizita din partea dictatorului, care fusese aranjată de Parlamentul Marii Britanii. „Regina Elisabeta a avut de-a face cu tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost greu de suportat. A spus foarte clar și răspicat că nu e de acord cu această vizită”, povestea în trecut fostul ministru de externe al Marii Britanii.

Cu toate acestea, ea și-a îndeplinit îndatoririle de suveran și l-a luat în primire pe liderul român de la stația de tren Victoria, din Londra, iar mai apoi i-a condus într-o caleașcă descoperită pînă la Palatului Buckingham.

L-a plimbat cu caleașca până la Palatul Buckingham

Ceaușescu, care a condus România din 1965 și până la execuția sa, din 1989, nu a fost deloc popular în rândul altor lideri politici. Adesea, vizitele lui oficiale erau criticate în întreaga lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: