Redactia.ro
Home » Homepage » Reguli pentru slujbele religioase. Ce trebuie să știe credincioșii care merg la biserica

Reguli pentru slujbele religioase. Ce trebuie să știe credincioșii care merg la biserica

Cu un număr tot mai mare de infectări și cu un procentaj mic de populație vaccinată împotriva Covid-19, România se numără printre cele mai afectate țări din Europa de noul virus. În consecință, în Guvernul a decis să impună noi măsuri și restricții, menite să amelioreze această situație teribilă cu care ne confruntăm. Biserica și credincioșii săi nu au fost excluși de aceste schimbări, iar slujbele religioase se vor desfășura de acum în conformitate cu aceste decizii. 

România se confruntă în ultimele săptămâni cu un număr tot mai mare de infectări, iar sistemul sanitar trece printr-o adevărată criză, deoarece paturile de spitalizare se împuținează de la o zi la alta. Începând de luni, 25 octombrie, Guvernul a luat noi decizii în ceea ce privește restricțiile necesare pentru a preveni răspândirea virusului. Vizate au fost școlile, instituțiile oficiale și activitățile precum nunțile și botezurile, dar lista nu se oprește aici.

Rata de vaccinare din țara noastră este una dintre cele mai mici din România, iar populația este încă înspăimântată de-a dreptul de vaccinul care i-ar putea salva viața în cazul infectării. Cum persoanele nevaccinate prezintă un risc ridicat când vine vorba de Coronavirus, dar și pentru siguranța oamenilor din jur, multe dintre noile restricții i-au avut în vizor pe cei neimunizați. Certificatul verde a devenit necesar în cele mai multe locuri publice și pentru numeroase activități, iar simultan asigură și permisiunea deplasărilor în timpul nopții fără declarație sau adeverință de la locul de muncă. În caz contrar, cei care sunt nevaccinați riscă amenzi foarte mari.

Reguli pentru slujbele religioase

Biserica și slujbele religioase au fost și ele vizate de noile restricții, însă pentru a intra în lăcașele sfinte nu va fi nevoie de certificat verde. Astfel, credincioșii de pretutindeni vor putea participa în continuare la slujbe, cu toate că măsurile de prevenție obișnuite, cum ar fi purtarea măștii sau distanțarea socială de minim doi metri sunt obligatorii.

Datele au fost publicate în Monitorul Oficial, aceste noi reglementări fiind prevăzute într-un Ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

„Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane”, arată hotărârea.

Preotul vindecat de Covid-19 care și-a încurajat credincioșii să se vaccineze și a adus un doctor la slujbă

Printre cei care susțin campania de vaccinare din România se numără și oficiali ai Bisericii, deja trecuți prin boală. Un preot din capitală a recurs la un gest inedit și a invitat medicul care l-a tratat de Covid-19 la slujba sa. Doctor Victoria Aramă, șef de secție la Institutul „Matei Balș”, a acceptat cu bucurie invitația și s-a pus la dispoziția celor aflați în lăcașul de cult în acel moment.

Fără să cosmetizeze situația, doamna doctor Aramă a vorbit despre boală și despre situația din spitalele din România. De la începutul pandemiei a fost martoră la nenumărate tragedii în spital, pe care le-a amintit cu mult regret în voce. A insistat asupra necesității vaccinării, iar cei care au încă dubii legate de existența virusului sau de eficiența serului de imunizare au fost invitați să facă voluntariat la spital, pentru a vedea cu ochii lor cât de gravă este situația cu care România de confruntă în acest moment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: