Redactia.ro
Home » Știri » Renate Weber a ieșit public pentru a se apăra. „Nu este invocat nici un articol din Constituție pe care l-aș fi încălcat”

Renate Weber a ieșit public pentru a se apăra. „Nu este invocat nici un articol din Constituție pe care l-aș fi încălcat”

Ieri a fost o zi tristă pentru Renate Weber care a fost revocată din funcție în urma votului parlamentarilor. Aceasta va fi nevoită să părăsească postul pe care l-a preluat după plecarea lui Victor Ciorbea. După evenimentele din cursul zilei de ieri, Rneate Weber a fost prezentă în cadrul unei emisiuni unde a făcut declarații.

Care a fost reacția Renatei Weber după revocarea din funcție

Renate Weber este de părere că toate acuzațiile care i se aduc nu au un temei sau o justificare legală sau constituțională. Fostul Avocat al Poporului este de părere că a făcut numai lucruri bune în timpul în care a fost în funcție și că nu înțelege de ce a fost revocată.

De altfel, este interesant că efectiv nu este invocat nici măcar un singur articol din Constituție pe care l-aș fi încălcat, pentru că, evident, așa ceva nici măcar nu s-a întâmplat. Eu spun în continuare că, de fapt, eu am intrat în coliziune în calitatea de avocat al poporului cu guvernul de la acea dată ( n.r condus de Ludovic Orban) atunci când am atacat la Curtea Constituțională o ordonanță de urgență din ălea 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitarea spitalului. Or asta, în termen mediu și lung, ducea, evident, la o scădere a capacității spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate și înțeleg că atunci am atacat la CCR, cu unanimitate CCR ne-a dat dreptate. Dar înțeleg că exact acum se discută o nouă ordonanță de urgență pe aceeași linie. Deci eu sunt convinsă că de fapt de acolo a plecat această dorință nestăvilită de a scăpa de un avocat al poporului care a înțeles să își ia în serios menirea, competențele.„, au fost declarațiile Renatei Weber.

Ce salariu avea Renate Weber când ocupa funcția de Avocat al Poporului

Cât timp a ocupat funcția de Avocat al Poporului, Renate Wever avea un salariu de 150.000 de lei pe an, adică 12.500 de lei pe lună sau aproximativ 2.650 de euro conform surselor din presă.

Ce a declarat Ludovic Orabn înainte de revocarea Renatei Weber

Vom discuta revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni după ședința birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare. Îi reproșez încălcarea Constituției și a legilor țării. Vom pune un alt Avocat al Poporului până la finalul lunii iunie. Când vom avea o decizie o vom face publică.„,a fost declarația lui Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: