Redactia.ro
Home » Știri » Renate Weber a fost revocată din funcție! Parlamentarii au votat impotriva ei

Renate Weber a fost revocată din funcție! Parlamentarii au votat impotriva ei

Renate Weber, deținătorul funcției de Avocat al Poporului a fost revocată din funcție de către Comisiile Juridice, miercuri 16 iunie. Mai departe parlamentarii au confirmat această decizie prin vot.

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

În data de 16 iunie, Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis revocarea din funcție a Renatei Weber. Aceștia au supus la vot această decizie și au confirmat-o. Au fost 247 de voturi „pentru” şi 32 ‘împotrivă’, în timp ce un parlamentar nu a votat.

Eu acum ce fac? Mă duc acasă? Lăsați-mă să mă gândesc dacă voi contesta.„, a fost declarația Renatei Weber după ce a ieșit din sala de ședință.

Motivul pentru care parlamentarii au revocat-o din funcție pe Renate Weber este acela că ar fi fost încălcată atribuţia prevăzută la articolul 5 din legea de funcţionare. Mai mult, membrii Comisiilor Parlamentare au subliniat că Weber şi nu şi-a îndeplinit rolul şi obligaţiile legale în domeniul apărării, protecţiei şi promovării drepturilor copilului prin activitatea derulată în 2020.

Ce a spus Ludovic Orban despre această decizie

Vom discuta revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni după ședința birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare. Îi reproșez încălcarea Constituției și a legilor țării. Vom pune un alt Avocat al Poporului până la finalul lunii iunie. Când vom avea o decizie o vom face publică.„,a fost declarația lui Ludovic Orban.

Ce declara Renate Weber acum ceva timp când a fost înrebată ce va face dacă va fi revotaă din funcție

În cadrul unui interviu recent, Renate Weber a precizat că se va reorienta către altceva în cazul în care va fi revocată din  funcția de Avocat al Poporului. „Folosirea instrumentelor puse la dispoziție, legale, de statul de drept mi se par chiar o obligație. Până la urmă e vorba de un principiu. Eu am o carieră în spate. Cine e mulțumit de ea, OK, cine nu, nu. Eu sunt un avocat la pensie, dar cu siguranță mi-aș găsi ce să fac în sensul acesta de a-mi pune la treabă celulele cenușii.„,a  spus Weber.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: