Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are Renate Weber, Avocatul Poporului. Orban îi cere demiterea

Ce salariu are Renate Weber, Avocatul Poporului. Orban îi cere demiterea

Renate Weber

Renate Weber, Avocatul Poporului este pe punctul de a fi demisă. Aceasta este acuzată inclusiv de premierul Ludovic Orban că nu mai apără de mult interesele poporului. Astfel, Orban le-a cerut grupurilor parlamentare să analizeze dacă Renate Weber ar trebui să mai dețină această funcție.

Renate Weber, pe cale să fie demisă

Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă că Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a spus Orban.

La rândul lui, Florin Roman, liderul deputaților PNl, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că dorește ca Renate Weber să fie dată afară din funcția actuală, pentru că nu mai reprezintă deloc interesele poporului.

Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva… poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii. A invocă neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris Florin Roman, sâmbătă, pe Facebook.

Ce salariu are Renate Weber

Avocatul Poporului încasează încă din luna iulie a anului trecut suma de 150.000 de lei pe an. Asta înseamnă 12.500 de lei pe lună. Declarația de avere a acesteia nu este nici ea lipsită de valoare.

Renate Weber are un teren în București, care are 295 de mp, o casă de 170 de mp, dar și un apartament în Capitală. În 2018, Avocatul Poporului deținea în conturile sale 24.000 de euro și peste 2.000 de ron.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: