Redactia.ro
Home » Știri » Restricții noi în trafic! Ce șoferi din România sunt vizați și ce amenzi riscă

Restricții noi în trafic! Ce șoferi din România sunt vizați și ce amenzi riscă

cod rutier

Poliția de Frontieră a anunțat restricționarea circulației vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei în zilele de duminică și luni, 19 și 20 mai 2024, în contextul celebrării Rusaliilor Catolice. Măsura se aplică și în Germania, însă doar pe data de 19 mai 2024. Aceste restricții sunt menite să fluidizeze traficul și să asigure o circulație mai sigură și mai eficientă în timpul sărbătorilor.

Restricții de circulație în Ungaria și Germania

Conform comunicatului transmis de Poliția de Frontieră, în Ungaria, circulația vehiculelor grele va fi interzisă în intervalul orar 07:00 – 23:00 (ora României) în zilele de 19 și 20 mai 2024. Această măsură afectează toți șoferii români și străini care tranzitează Ungaria, obligându-i să staționeze în parcările special amenajate până la ridicarea restricțiilor. În Germania, restricțiile se aplică doar pe 19 mai 2024, în aceeași interval orar.

Este important de menționat că aceste restricții nu se aplică vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau produse care necesită un regim specific de temperatură. Această excepție este esențială pentru a asigura continuitatea transporturilor critice și a preveni eventualele pierderi economice și logistice.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației vor menține un contact constant cu autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a stabili și implementa măsuri comune menite să asigure fluidizarea traficului imediat după ridicarea restricțiilor.

Măsuri pentru fluidizarea traficului

Pentru a evita suprasolicitările și aglomerația în punctele de frontieră, conducătorii de automarfare sunt sfătuiți să utilizeze toate punctele de frontieră disponibile, în funcție de capacitatea permisă. Punctele de frontieră la granița cu Ungaria prin care șoferii români pot tranzita sunt:

  • PTF Petea în județul Satu Mare
  • PTF Salonta, PTF Borș și PTF Borș II în județul Bihor
  • PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărșand în județul Arad

Poliția de Frontieră recomandă utilizarea aplicației Trafic Online, disponibilă pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, pentru informații în timp real despre starea traficului și rutele alternative. Această aplicație poate fi de mare ajutor pentru șoferii care doresc să evite aglomerația și să își planifice traseul în mod eficient.

Amenzile pentru nerespectarea restricțiilor

În Germania, restricțiile de circulație pentru vehiculele grele de marfă sunt în vigoare pe 20 mai 2024, în ziua de Rusalii. Șoferii care încalcă aceste restricții riscă amenzi considerabile. Dacă sunt prinși la volanul unui camion în această zi, amenda poate ajunge până la 120 de euro. De asemenea, proprietarii vehiculelor de transport vor fi sancționați cu o amendă de 570 de euro.

Această măsură este menită să reducă traficul greu pe drumurile publice în zilele de sărbătoare, asigurând astfel o circulație mai sigură și mai fluidă pentru toți participanții la trafic. Autoritățile germane și ungare cooperează îndeaproape pentru a se asigura că aceste restricții sunt respectate și pentru a minimiza impactul asupra transporturilor esențiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: