Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de ardei umpluți din România. Așa se prepara acum 100 de ani

Rețetă de ardei umpluți din România. Așa se prepara acum 100 de ani

Rețetă de ardei umpluți din România.

Rețetă de ardei umpluți din România. Fără doar și poate, rețeta de ardei umpluți este una dintre cele mai consumate și gustoase mâncăruri din România. Carnea tocată poate fi folosită pentru a se prepara diferite rețete de mâncare, dar printre cele principale se numără ardeiul umplut, care este consumat cu smântână și pătrunjel proaspăt. Mai jos găsești cea mai bună rețetă de ardei umpluți din România.

Rețetă de ardei umpluți din România. Așa se prepara acum 100 de ani

Rețetă de ardei umpluți din România. Carnea tocată este folosită de gospodinele din România pentru a face mâncăruri tradiționale. Printre acestea numără sarmalele și ardeii umpluți. Aceștia sunt umpluți cu carne tocată și orez făcuți la cuptor, cu sos de roșii și pătrujel proaspăt. În cazul în care vreți să gătiți o rețetă foarte bună de ardei umpluți, mai jos vei găsi una dintre cele mai bune rețete de ardei umpluți din România.

Mod de preparare

Se taie mărunt ceapa și se pune la călit în puțin ulei, după care se adaugă și un praf de sare peste ceapă și se lasă până devine translucidă. De asemenea, peste ceapă se adaugă orezul uscat și se călește timp de 2 minute, după care se adaugă și câteva linguri de apă și se lasă orezul împreună cu ceapa să fiarbă pentru puțin timp, până când orezul absoarbe toată apa.

Carnea tocată se pune într-un bol mare, iar când orezul și ceapa s-au răcit se adaugă carnea, iar deasupra se pun condimentele, sare, piper, verdețurile tocate mărunt, oul sau doar gălbenușul, pasta de roșii și se amestecă totul foarte bine.

Ardeii se spală și se decupează câte un căpăcel deasupra, după care se scot semințele. Se adaugă o lingură o parte din compoziția de carne tocată și orez în ardei, dar fără să fie umpluți în totalitate. În funcție de preferințe și de gust, deasupra poți acoperi carnea din ardei cu un capac format dintr-o felie de roșie subțire.

Cum se prepară sucul din roșii proaspete

În cazul în care vreți să faceți un sos din roșii proaspete trebuie să speli roșiile și să le crestezi puțin cu cuțitul. Se pune apă la fiert într-un vas mic și se scufundă în apă fiecare roșie pentru aproximativ 10 secunde și se scot din apă și se lasă la răcit. Ardeii umpluți cu carne tocată și orez se pun într-o tavă mai mare pe fundul căreia ai pus 2 linguri de ulei, iar la jumătatea timpului de gătire, ardeii umpluți se intors pe partea cealaltă pentru a se coace uniform. Se așază unii lângă alții, iar deasupra se adaugă sosul de roșii cât să acopere toți ardeii. Se mai completează cu puțină apă dacă mai este nevoie și se adaugă și puțină sare, frunze de dafin și se pun la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la 180 de grade C.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: