Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de ciocolată de casă. Copii tăi o vor adora

Rețetă de ciocolată de casă. Copii tăi o vor adora

GALERIE FOTO (2) Rețetă de ciocolată de casă. Copii tăi o vor adora

Printre cele mai iubite deserturi, fruntașă este mereu ciocolata, fiind considerată un adevărat răsfățat pentru fiecare dintre noi. Astăzi vă propunem o rețeta simplă de ciocolata de casă, care vă va purta negreșit către cele mai frumoase amintiri din copilărie. Cei mici o vor adora, iar adulții vor renunța la dietă și se vor bucura de aroma sa deosebită.

Ciocolata de casă, desertul copilăriei cu doar 5 ingrediente

Înainte ca rafturile magazinelor să fie pline de fel și fel de bunătăți, una dintre cele mai îndrăgite gustări dulci era ciocolata de casă. Mamele și bunicile noastre o preparau cu dragoste, iar noi o savurăm pe nerăsuflate până la ultima bucățică.

În prezent, acest desert poate fi cumpărat din rafturile magazinelor, însă nimic nu se compară cu plăcerea unui dulce preparat în casă. Rețeta de ciocolată de casă poate părea intimidantă la început, dar în realitate ești chiar foarte simplă. Pentru preparare, aveți nevoie doar de cinci ingrediente foarte accesibile, iar rezultatul va fi unul extraordinar.

Acum că v-am readus amintirile copilăriei și probabil v-am făcut poftă, a venit momentul să vă pregătim și o mică lista de cumpărături. Nu veți avea nevoie de nimic sofisticat pentru prepararea acestui desert, iar timpul de pregătire este unul foarte redus. Din momentul în care ați măsurat toate Ingredientele, pregătirea ciocolății de casă nu ar trebui să dureze mai mult de un sfert de oră.

Veți avea nevoie de:

– 250 de grame de lapte praf
– 200 de grame de zahăr alb
– 75 de ml de apă
– 40 de grame de cacao
– 75 de grâne de unt
– o esență de vanilie/ rom

Mod de preparare ciocolată de casă:

1. Primul pas al rețetei nostre este amestecarea ingredientelor solide. Se ia un bol mare și se toarnă laptele praf și cacaua. Cu ajutorul unei linguri de lemn sau al unei spatule, se amestecă Ingredientele până când culoarea a devenit una omogenă.
2. Se prepară un sirop dulce din cantitatea indicată de apă și zahăr prin fierberea celor două ingrediente la foc mic. În momentul în care zaharul s-a topit în totalitate, iar la suprafață se formează bule din cauza temperaturii amestecului, se mai lasă la fiert timp de 3 minute. Nu uita să amesteci în permanență compoziția pentru a nu se arde sau lipi.
3. Când au trecut cele 3 minute se adaugă și untul, care se lasă la topit și se omogenizează în sirop cu ajutorul unei linguri.
4. Spre final, înainte de a înlătura cratița de pe foc, adaugă și esența preferată pentru un plus de gust.
5. Această etapă necesită viteză și puțină dexteritate, însă nu este nimic foarte complicat. După ce compoziția s-a răcit puțin, se încorporează treptat peste laptele praf și cacao. Este important ca temperatura ciocolății să fie încă una ridicată, pentru a permite amestecarea.
6. Când totul este gata, se ia ciocolata de casă și se toarnă într-o tavă, apoi se uniformizează cu ajutorul unui cuțit sau al unei spatule.
7. Compoziția se lasă la răcit câteva ore sau chiar peste noapte, apoi se taie și se servește după plac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: