Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de cozonac pufos ”uns” cu cremă Nutella. E de desertul perfect dacă nu ții post!

Rețetă de cozonac pufos ”uns” cu cremă Nutella. E de desertul perfect dacă nu ții post!

Rețetă de cozonac pufos ”uns” cu cremă Nutella. E de desertul perfect dacă nu ții post!

Cozonac pufos rețetă simplă. Îl ungi cu cremă Nutella și iese un desert perfect. Cum se face un cozonac Babka pufos și delicios. Urmează varianta noastră de rețetă de cozonac cu Nutella.

Babka este un cozonac pe care îl făceau la început evreii polonezi, ajungând foarte celebru și în Cehia. Polonezii și cehii imigranți în America au dus și acolo acest cozonac. Americanii nu fac cozonac clasic, cum îl facem noi, românii, dar gătesc babka. Cum se pregătește Babka, o rețetă de cozonac pufos, ”uns” cu cremă Nutella!

Rețetă de cozonac pufos – ingredientele de care ai nevoie

Folosește următoarele ingrediente la cantitățile exacte ca să îți iasă rețeta. În patieserie nu e bine să schimbi cantitățile sau să aproximezi, căci riști să nu îți crească aluatul sau să nu iasă moale și pufos.

ALUAT

– 120 ml de lapte
– 2 esențe de vanilie
– 20 grame de drojdie proaspătă sau 6 grame de drojdie uscată
– 500 de grame de făină
– două ouă la temperatura camerei
– 75 grame de zahăr tos
– un praf de sare
– 80 de grame de unt la temperatura camerei

UMPLUTURĂ

– 400 grame Nutella
– 150 grame de ciocolată neagră

SIROP

– 150 grame de zahăr
– 100 ml apă

Cum faci cozonac pufos babka plin cu Nutella

Înainte de a face coca de aluat, dizolvă drojdia amestecată cu zahăr în laptele puțin călduț și las-o timp de 10 minute. Cerne făina cu ajutorul unei site. Într-un castron mare, pune făina, ouăle, untul, esența de vanilie și sarea. Adaugă laptele cu drojdia, după ce trec cele 10 minute. Frământă până când se leagă aluatul. Dacă aluatul e prea lipicios, mai completează cu puțină făină, dar doar câteva 10 grame pe rând, căci riști ca apoi să iasă prea tare. Dacă aluatul e prea uscat, poți să mai adaugi cam 10 – 20 de ml de lapte.

După frământare, trebuie să împachetezi aluatul. Întinde-l într-o foaie groasă de 1-2 centimetri. Împarte ochiometric în 3 părți și adu o treime spre mijloc. Apoi acoperă părțile suprapuse cu a treia parte. Împachetezi ca o scrisoare. Părțile laterale le vei suprapune spre mijloc. Întinde aluatul și repetă împăturirile. Fă această mișcare timp de 5-10 minute.

Pune aluatul la loc în castron, acoperă-l cu o folie de plastic.

Cozonac pufos – câte se dospește aluatul

Lași aluatul la temperatura camerei, acoperit cu folie de plastic, timp de 30 de minute. Apoi, bagă-l la frigider pentru mai multe ore. Îl poți lăsa între o oră și 24 de ore. Cu cât îl lași la rece mai mult, cu atât va dospi mai bine.

După ce scoți aluatul din frigider, îl lași la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Apoi îl vei împărți în 2 bucăți. Intinde fiecare bucată într-o foaie de 05 cm și unge foile cu nutela. Presară ciocolată tocată. Apoi rulează aluatul. Taie ruloul de aluat în două, pe lung și împletește cele două bucăți una în jurul celeilalte. Pune cele două babka în tăvi.

Aici poți vedea metoda de împletire:

Acoperă tăvile cu folie de plastic și lasă aluatul la dospit încă 2-3 ore. Trebuie să își dubleze volumul.

Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade celsius. Cozonacul pufos babka se coace timp de 40 de minute.

Cât stă la cuptor, fă siropul din apă și zahăr, pe foc. Lasă-le să dea în clocot și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Când scoți cozonacii din cuptor, unge-i cu sirop. Scoate-i din formă și taie-i după ce se răcesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: