Mâncare de prune este un preparat de post preferat de români, care este atât de b un că este consumat și în afara zilelor de post. Există mai multe variante ale rețetei de prune uscate, dar una este cea mai gustoasă. Află cum se prepară cea mai bună rețetă de mâncare de prune!
Cum se prepară cea mai bună mâncare de prune uscate
Nu au nevoie de prea multe ingrediente pentru această rețetă, dar nici de prea multă îndemânare. Trebuie doar să ai niște ingrediente de bună calitate pentru ca rețeta să iasă delicioasă.
Ingrediente
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de mâncare de prune:
1 kg prune uscate
400 ml apă
50 ml vin alb
2 linguri cu făină
6 linguri zahăr
50 ml ulei
un vârf de cuțit de sare
o linguriță rasă cu pudră de vanilie
Cum se face mâncarea de prune
Începem prin a pune prunele la hidratat, în apă călduță, pentru a-ți recăpăta din formă. Le lăsăm acolo vreme de 30 de minute.
Punem zahăr într-o cratiță, pentru a-l carameliza, iar apoi când acest are deja un aspect brun, punem și făina. Așa se va forma sosul în care vor sta prunele noastre. Stingem totul cu 400 de ml de apă. Când sosul începe să se îngroașe, putem adăuga și prunele. Ca să aibă un gust bun, punem un praf de sare și o linguriță de vanilie. Dacă nu vrem să fie de post, putem pune și vin.
Mai lăsăm totul pe foc timp de cinci minute, iar apoi putem să stingem și să servim.
Ce beneficii au prunele
Prunele sunt extrem de sănătoase, așa că este bine să fie în dieta noastră. Prunele, atât cele proaspete, cât și cele uscate, au antiodoxanți în ele. Aceștia se numesc fitonutrienții neoclorogenic şi acid clorogenic.
Prunele sporesc și abilitatea organismului de a absorbi fierul, prin vitamina C pe care o conțin.