Pastele carbonara au fost importate de români din Italia şi foarte rapid adoptate în meniul aproape săptămânal. Sorin Bontea, de la „Chefi la cuţite”, are o reţetă delicioasă şi savuroasă pentru acest fel de mâncare.
În general, pastele sunt extrem de versatile în bucătărie, fapt pentru care se pot pregăti numeroase preparate cu ele, simplu și rapid.
Care este reţeta lui Sorin Bontea?
Iaţă rețeta lui chef Sorin Bontea pentru paste carbonara! Care e secretul lui, ce ingrediente foloseşte:
- 200 g paste
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g pancetta
- 80 g parmezan
- 4 gălbenușuri
- sare și piper, după gust
Cum se prepară
Se pun pastele la fiert și, la final, se păstrează apa, pentru că va fi nevoie de ea mai încolo, pentru a dat o textură aparte preparatului.
Apoi, se taie baconul în cubulețe sau în dreptunghiuri mici și apoi se pun în tigaie și se trag la foc potrivit. Peste acestea, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.
Ulterior, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se adaugă sare și piper, după gust. În momentul în care pastele sunt perfect fierte se pun în tigaie, peste care se mai adaugă puțin din apa de la paste, piperul și se mai lasă la fiert timp de 1 minut.
Florin Dumitrescu, reţetă pentru paste carbonara:
Şi chef Florin Dumitrescu are propiria lui reţetă pentru paste carbonara. Aveți nevoie de următoarele ingrediente (pentru o porție):
- 300-400 grame bacon/kaiser afumat
- un ou
- 50-100 grame parmezan ras
- o porție de spaghete fierte
- ulei de măsline
- sare și piper proaspăt măcinat.