Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta inedită de clătite cu bere. Ies neobișnuit de pufoase și delicioase

Rețeta inedită de clătite cu bere. Ies neobișnuit de pufoase și delicioase

clătite cu bere

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai ușoare deserturi de preparat și care sunt pe placul tuturor. Moi, fine, cu o umplutură delicată, clătitele sunt pe placul oricui, de la cei mici și până la cei mari.

De această dată, poți încerca ceva mai neobișnuit. Uită de rețeta clasică cu lapte sau cu apa minerală și înlocuiește acest ingredient cu …bere!

Cea mai bună rețetă pentru clătite. Pune bere în aluat!

De cele mai multe ori nu ne abatem de la rețetele care știm că funcționează deja, dar în acest caz efortul chiar merită. Poate părea riscant, dar este de fapt o rețetă pe care multe gospodine au încercat-o deja și care nu regretă decizia.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cele mai pufoase clătite pe care le-ai gustat vreodată:
200 gr făină
1 ou
100 gr zahăr
un praf de sare
350 ml lapte
50 ml bere
ulei
200 gr nuci
50 ml miere
zahăr pudră

Cum se prepară clătitele cu bere, cele mai pufoase din lume

Mai întâi, sparge oul într-un bol curat. Adaugă făina și amestecă. Apoi, pune peste acest amestec și zahărul.

Adaugă și lichidele, pentru a subția amestecul, iar clătitele să iasă de o grosime perfectă!

Pune laptele treptat, pentru ca amestecul de clătite să fie omogen și să nu avem surpriza neplăcută a cocoloașelor.

Abia la final puteți să adăugați berea, dar și câteva picături de ulei. Acesta este modalitatea prin care veți evita să aveți acele clătite fade, uscate, fără textură. Berea este ingredientul-cheie care va transforma, cu adevărat, clătitele acestea dar și rețeta ta clasică.

După ce toate ingredientele sunt amestecate, trebuie să lăsați amestecul la rece, în frigider. Adăugați înainte și un praf de sare.

Puneți o tigaie pe foc, în care trebuie să adăugați și puțin ulei. Aveți grijă să nu ardeți clătitele, așa că lăsați focul mai mic.

Serviți-le cu orice fel de umplutură vreți, chiar și doar cu zahăr pudră deasupra.

Loading...