Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Rețetă „Tiramisu cu mere” – Prăjitură de casă fragedă și aromată, cremoasă și delicioasă

Rețetă „Tiramisu cu mere” – Prăjitură de casă fragedă și aromată, cremoasă și delicioasă

Tiramisu este una dintre cele mai delicioase și apreciate prăjituri din lume. Apple pie sau plăcinta cu mere este printre cele mai căuatate deserturi. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să combini tiramisu cu mere?

În cele ce urmează te vom ghida pentru a pregăti o rețetă ce va face ravagii de fiecare dată când o pui pe masă. Familia, prietenii, sau chiar colegii de la birou vor rămâne surprinși de gustul uimitor pe care îl are această prăjitură.

Așa că, suflecă-ți mânecile și să trecem la treabă!

Lista de ingrediente

Ingrediente necesare pentru stratul 1:

290 g făină
130 g zahăr
200 g unt
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
3 gălbenușuri

Ingrediente necesare pentru stratul 2:

3 ouă
100 g zahăr
50 ml lapte
80 g făină
2 linguri amidon
1 linguriță praf de copt
1 linguriță zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:

5-6 mere
100 g zahăr
1 lingură amidon
300 ml cidru de mere

Ingrediente necesare pentru cremă:

250 ml lapte
2 linguri zahăr
2 ouă
1 lingură amidon

Mod de preparare:

Începm prin a pregăti stratul 1. Pentru acesta amestecăm făina cu zahărul, vanilia și praful de copt. Adăugăm untul și amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios. Încorporăm și gălbenușurile și frământăm. Transferăm compoziția într-o tavă de 30×24 cm tapetată cu hârtie de copt. Aplatizăm și formăm un blat uniform. Coacem până capătă o culoare frumoasă.

Pentru stratul 2, mixăm ouăle până obținem o spumă deschisă la culoare. Apoi încorporăm și zahărul, mixând pentru încă 2 minute. Mixând continuu, încorporăm laptele în fir subțire după care adăugăm și făina cernută împreună cu amidonul, praful de copt și vanilia. Transferăm compoziția într-o altă tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 12 minute.
Pentru umplutura de mere tăiem merele cubulețe. Le punem într-o cratiță, adăugăm zahărul, amidonul și amestecăm pe foc mediu. După ce zahărul se dizolvă complet, încorporăm cidrul de mere, acoperim cu capac și gătim merele până se înmoaie (cam 15 minute).

Scurgem merele de zeamă după care le transferăm deasupra stratului 1. Stropim merele cu un pic din zeama lor.
Însiropăm și celălalt blat (stratul 2) după care îl punem cu partea însiropată peste stratul de mere. Însiropăm și celaltă parte.
Pentru cremă, punem laptele pe foc. Adăugăm zahărul, ouăle bătute, amidonul și amestecăm până crema se îngroașă. Turnăm crema deasupra blatului însiropat și uniformizăm. Decorăm cu un strat generos de pudră de cacao.

Poftă bună!

Sursa foto și info iladies.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: