Rețeta zilei: Cartofi prăjiți cu usturoi și parmezan. Sunt ușor de făcut, mai ales că îi poți prepara rapid, așadar este la îndemâna oricui să prepare o masă gustoasă.
Ingrediente pentru cartofi prăjiți cu usturoi și parmezan
-500g Cartofi
-1 Parmezan mărunțit sau dat prin răzătoare
– 1 usturoi
– o legătura pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Se taie cartofii pai, se prăjesc pana devin crocanți. Se curta jumătate de usturoi și se toaca cât mai mărunt, la fel și pătrunjelul. Într-un bol mic se amesteca bine parmezanul ras/mărunțit, usturoiul tocat, și pătrunjelul.
Se pune câte puțin peste cartofii prăjiți in timp ce se amesteca astfel încât sa ajungă pe toți cartofii. La final se adauga sare după gust. Pentru mai multă savoare se poate tocă și puțin usturoi verde.
Pâine de casă
Ai nevoie de: 500 g făină albă, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 400 g iaurt, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr.
Amestecăm ingredientele uscate, adică făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, împreună cu zahărul și avem grijă să fie totul distribuit uniform. adăugăm iaurtul peste compoziția făcută anterior. Amestecăm cu furculița până aceasta se încheagă și începe să aibă consistența unui aluat moale. Frământăm puțin aluatul cât să formeze o sferă consistentă. Pâinea obișnuită trebuie frământată foarte mult dar aceasta nu: cu cât o frământă mai mult cu atât ea va ieși mai tare și nu ne dorim asta. După aceea, punem imediat pâine în cuptor și o coacem 35 de minute până devine aurie.