Redactia.ro
Home » Știri » Rețetele toamnei. Vinete la borcan. Cât de ușor se prepară

Rețetele toamnei. Vinete la borcan. Cât de ușor se prepară

Toamna este perioada în care ne bucurăm de obicei de bogăția recoltei de vinete și nu numai. Acestea pot fi adăugate în salate, coapte la cuptor și pe grătar, transformate în supe cremoase, folosite în sosuri pentru mâncăruri pe bază de carne și pește, sau pur și simplu prăjite în felii într-o tigaie. Dar, cel mai important, vinetele pot fi murate și depozitate pentru iarnă. Există o mulțime de rețete. Iată care este cea mai delicioasă și cea mai ușoară dintre ele!

Rețetele toamnei. Vinete la borcan

Alegeți vinete identice și mici, care să încapă în borcan. Dacă aveți o familie numeroasă, puteți să vă faceți provizii și de borcane mari de un litru. Înainte de a prăji vinetele, tăiați-le în inele egale și asezonați-le cu sare de bucătărie. Sarea iodată și sarea de mare nu se folosesc la prepararea conservelor.

Adăugați ardei gras. În rețeta de vinete prăjite, unul dintre cele mai importante ingrediente sunt ardeii grași. Puteți folosi orice culoare. Puteți chiar să amestecați mai multe culori – în acest fel, felul de mâncare va arăta pur și simplu frumos atunci când va fi servit.

Adăugați ardei iute și usturoi. Pentru borcane de 2, 1/2 litri, am folosit 2 ardei iuți și 1 căpățână întreagă de usturoi. Dacă doriți ca vinetele să fie mai puțin picante, pur și simplu reduceți cantitatea acestor ingrediente după gustul dumneavoastră. Puteți folosi, de exemplu, un singur ardei iute sau chiar jumătate și câțiva căței de usturoi.

Cum se prepară vinetele la borcan

INGREDIENTE
Pentru 2 borcane de jumătate de litru:

1 kg de vinete
2 ardei iuți
1 căpățână de usturoi
1 ardei gras
2 lingurițe de sare
6 linguri de oțet de cidru de mere sau de vin roșu
100 ml apă
100-150 ml ulei de floarea-soarelui

Rețetă pentru vinete la borcan

PASUL 1

Luați vinetele (ar trebui să fie aproximativ de aceeași mărime), spălați-le și tăiați-le în felii de aceeași mărime. Ale mele aveau o grosime de aproximativ 1 cm. Acum trebuie să le presărați din belșug cu sare, astfel încât vinetele să înceapă să elibereze sucul lor. Lasă-le să se odihnească timp de aproximativ 15 minute. Între timp, pregătiți borcanele sterile.

PASUL 2

În timp ce vinetele se odihnesc, preparați dressingul. Luați 2 ardei iuți, îndepărtați tulpinile și semințele, curățați 1 căpățână de usturoi și decojiți ardeii grași și tăiați-i în aproximativ 4 bucăți.

PASUL 3

Amestecați legumele într-un robot de bucătărie sau într-un blender puternic, sau pur și simplu treceți-le printr-o mașină de tocat carne. Adăugați 1 linguriță de sare, 6 linguri de oțet și 100 ml de apă la pasta de legume rezultată și amestecați totul bine.

PASUL 4

Scurgeți lichidul pe care vinetele l-au eliberat și uscați-le cu un prosop de hârtie. Apoi, rumeniți feliile de vinete timp de 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu puțin ulei de floarea-soarelui. Adăugați mai mult ulei în tigaie pe parcurs, deoarece vinetele vor absorbi mult din el.

PASUL 5

Împachetați un strat de felii de vinete prăjite în borcanele sterile pregătite. Adăugați apoi un strat de dressing, alternând pe parcurs: strat de vinete, strat de dressing, etc. Umpleți borcanele până sus și apăsați puțin pentru ca totul să fie bine ambalat. Închideți borcanele umplute și păstrați-le într-un loc răcoros.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: